Siyaset Gel parlamentonun onurunu kurtaralım

Gel parlamentonun onurunu kurtaralım

30.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şehit ve gaziler arasındaki ayrımın kaldırılmasını öngören teklifi bu hafta tamamlayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım’a, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapmayalım’ dedi

Gel parlamentonun  onurunu kurtaralım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomindeki son gelişmelere ilişkin olarak “Daha zamlar yansımadı. İğneden ipliğe her şeye zam gelecek. En büyük zararı esnaf ve tüketici görecek. Ekonominin darboğaza girmesinin tek nedeni Türkiye’de yaşanan siyasi kriz” dedi. Kılıçdaroğlu, şehitler ve gaziler arasındaki ayrımın kaldırılmasını öngören kanun teklifini bu hafta tamamlayacaklarını belirterek Başbakan Binalı Yıldırım’a, “Gel hep birlikte bu parlamentonun onurunu kurtaralım, şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapmayalım” çağrısında blbulundu.
Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
KİMLER GETİRDİ?: Hep şu soruyu sordum: 2002’de bu ülkede terör, acı ve gözyaşı yoktu. Ne oldu da 14 yılda binlerce gencimizi şehit verdik? Bu ülkeyi bir felaketin eşiğine kimler getirdi?
AYRIM YAPIYORSUNUZ: Geçen hafta 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler arasında ayrım ihanettir dedim. Hiçbir ayrım yapmıyoruz dediler. Ayrım yapıyorsunuz bal gibi. Eğer ülkeyi yönetenler şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayrım yapıyorsa o hükümet Türkiye’yi bölen hükümettir, bölücü bir hükümettir. Şehidin anneleri arasında fark var mıdır? Koro halinde saldırdılar, Bremen mızıkacıları bunlar.. İktidara geldiklerinde bedelliden elde edilecek gelir şehit aileleri ve gazilere verilecek dediler, bir kuruşunu dahi vermediler. Bir gazi beni ziyarete geldi diye işinden çıkardılar. Gazilik sektör oldu diye gazileri eleştirdiler. O gazinin hangi şartlarda yaralandığını biliyor musunuz? Bu Ankara’daki beyler kendi çocuklarını o dağlara, tepelere gönderiyorlar mı?
BU AYRIM DEĞİL Mİ?: Şehit ailelerine 450 bin TL tazminat veriliyor, gazilerin aylıkları 6 bin TL dediler. Ne 450 bin TL tazminat verildi, ne 6 bin TL aylık aldılar. Hayatları yalan üzerine inşa edilmiş. Terörle mücadele ederken dağın tepesinde şehit olanın ailesine 87 bin 850 TL veriliyor, 15 Temmuz şehidinin ailesine 101 bin 28 TL veriliyor.
Bu ayrım değil mi? 15 Temmuz şehidine veriyorsan diğer şehidin ailesine de ver. Binali Yıldırım
sana soruyorum, dağın tepesinde şehit olan kimin şehidi?

‘Elin titremedi mi?’

Haberin Devamı


VİCDANIN NEREDEYDİ?: Bu kararnameyi imzalarken vicdanın neredeydi? Elin titremedi mi? Derik Kaymakamı’nı şehit etti teröristler. Derik Kaymakamı’nın çocukları, 15 Temmuz şehitlerine sağlanan imkanlardan yararlanamayacak. AKP’nin Özalp İlçe Başkan Yardımcısı, çocuklarının gözü önünde teröristler tarafından şehit edildi, onun çocukları da faydalanamıyor. Ömer Halisdemir şehit oldu, çocukları da 15 Temmuz günü şehit olanlara tanınan haklardan yararlanamıyor.
AÇIK ÇAĞRI: Şehitler, gaziler arasında ayrım yapmayın, bu ülkenin bekası için hayatını veren kim olursa olsun, bu ülkeye hayatını vererek bedel ödeyerek katkı veren herkese eşit davranılsın. Şehitler
ve gaziler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak için bir kanun teklifini bu hafta vereceğiz.
Şehitler arasında yapılan bu ayrımı kaldıralım. Binali Yıldırım’a çağrım, gel hep birlikte bu parlamentonun onurunu kurtaralım, şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında ayırım yapmayalım.

Mantar gibi AVM

Esnaf, toplumun sigortasıdır, esnaf kan ağlıyor. İşçi işsiz kaldığında işsizlik sigortasından para alıyorsa, esnaf da işsiz kaldığında ona da güvence sağlansın. Binali Yıldırım’a açık çağrımdır, gel bu kanunu hep beraber çıkaralım. Esnaf Kredi Kooperatifleri, TESKOMB’un başında bir AKP milletvekili var. Size kredi vermeyi düşünen bu kişi ayda 50 bin TL’nin üzerinde alıyor.

Söylemiyorlar

Şehitler geldi Suriye’den. Kimin vurduğunu bulamıyorlar bir türlü, aslında biliyorlar da söyleyemiyorlar bir türlü. Acaba birisini kızdırır mıyız diye? Niye söyleyemiyorsun? Rusya ile anlaştık diyorlar ama domates almıyor Rusya. Putin bütün istediklerini almış değil, burunlarını sürtecek, bütün istediklerini alacak. Cumhurbaşkanı’na soralım. Putin’e ne söz verdiniz?