Siyaset Gelin tek yumruk olalım

Gelin tek yumruk olalım

25.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, birlik çağrısı yaparak, ‘Gün dargınlık günü değildir. Ayrılığa gayrılığa set çekelim. Kürt kökenli kardeşlerim, gelin tek yumruk olalım’ dedi

Gelin tek yumruk olalım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 13. Dönem Sertifika töreninde konuşma yaptı. Birlik çağrısı yapan MHP lideri konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- FİLM GİBİ SEYREDEMEYİZ: Yerimizde sayamayız, gelişmelerin akışına kendimizi bırakamayız. Olaylara uzaktan, yalnızca film gibi seyrederek yön veremeyiz, müdahil olamayız. Geleceğini planlamayan milletler, başkalarının elinde oyuncak olacaktır.. Azalmayacak, azımsanmayacak bir mücadele aşkıyla kardeşlerimize yeni ufuklar açmanın, siyaset disiplinine yeni ve yerli yorumlar getirmenin peşindeyiz, bunun hevesindeyiz. İnsanlık çağında durmak en başta teslimiyet, akılsızlıktır. Türkiye’de siyasetin çalkantılı ve med-cezir haliyle çoraklaştığı doğrudur. Kutuplaştıkça birbirimize sırt döndük. Kutuplaştıkça birbirimizden koptuk, nefret ve öfkeye kapıldık. Siyaset istikrara kılavuzluk
yapmaktan ziyade çatışmanın
kaptanlığına talip oldu.

Haberin Devamı

- BÖLDÜRMEYECEĞİZ: (2016 yılındaki 12 terör saldırısını anlatarak) 2016, terörün parantezine alındı. Dost ve müttefik görünümlü ülkeler teröristlere şeker dağıtır gibi, su ve ekmek verir gibi bomba verdi, silahlanmalarını teşvik etti. Türkiye kan kaybetmekte. Türk milleti infaz ve ihanet kıskacındadır. Hiçbir alçak emel, küresel komplo, cani kumpas Türkiye’nin teslimini, diz çöküşünü göremeyecektir. Rize’de hayasızca, hasımlarımızı sevindirircesine heykeli kaldırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlığı da buydu. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz.

- OYUNA GELMEYELİM: Elbette gün dargınlık günü değildir. Ayrılığa, gayrılığa set çekelim; anlaşmazlığa, ayrımcılığa duvar örelim; doğudan batıya, kuzeyden güneye aile olduğumuzla övünelim. Kürt kökenli kardeşlerim, gelin Çanakkale’de olduğu gibi tek yumruk olalım. Gelin, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki gibi yana yana, aynı gövdenin dalları gibi beraberce ülkeyi müdafaa edelim. İç savaş çıkarmak istiyorlar, oyuna gelmeyelim. Kaybedecek tek insanımız olmadığını iyi bilelim. Darbeyi
denediler, başaramadılar. Terörist eylemlerle sabrımızı zorluyorlar, başaramayacaklar. Biriz, beraberiz, Türkiye’yiz.

‘ABD seçimini yapmalıdır’

- EL BAB’IN ÖNEMİ: El Bab operasyonundan alnımız akıyla çıkmalıyız. Önemle ve özellikle ifade etmeliyim ki, El Bab’dan elimiz boş dönersek, Diyarbakır’ı riske atarız, Ankara’yı tehlikeye sokarız.

- ORTADOĞU’DA NE İŞİ VAR?: ABD’nin dış politikasını zannederim yayılmacı ve kaos imalatçısı İngiliz aklı yönlendirmektedir. ABD’nin, her yere düşmanlık tohumu saçtığı hakikattir. ABD, seçimini gecikmeden yapmalıdır.

- EĞER DOĞRUYSA: Bu IŞİD’li alçaklar, kahramanlarımıza ölüm yağdırmaktadır. İki askerimizin yakıldığını gösteren video doğruysa, eğer bu canilik yapılmışsa, IŞİD’in içte ve dışta tüm eli kanlı teröristleri son ferdine kadar yok edilmelidir.

Haberin Devamı

‘Kılıçdaroğlu ne anlatıyor?’

- MHP ANAYASADA SÖZÜNÜN ARKASINDA: Anayasa teklifi komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. MHP sözünün ardında, fikri çizgisinin yanındadır. Biz de siyasi bir kırıklık ve taviz söz konusu değildir.

- CHP NİYE KORKUYOR?: Bırakalım Türk milleti nasıl ve hangi sistemle yönetileceğine karar versin. CHP, bundan niye korkuyor? Neden kaçıyor? Yalan, düzmece ve asılsız isnatlarla ilk dört maddenin kaldırılacağını, yürürlükteki rejimin son
bulacağını hangi hakla, hangi bilgiyle, hangi izanla iddia edebiliyor? İlk dört maddenin değiştirilebileceğini geçmişte fütursuzca söyleyen Kılıçdaroğlu, bize ne anlatmaya çalışıyor?