Gündem GİB İnternet Vergi Dairesi Borcu Sorgulama

GİB İnternet Vergi Dairesi Borcu Sorgulama

21.03.2015 - 11:53 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Onlien vergi borcu sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır detaylar haberimizde!

GİB İnternet Vergi Dairesi Borcu Sorgulama

Devlete olan vergi borcunuzun olup olmadığını artık dijital ortamdan kolaylıkla öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz? Tüm Türkiye’de tüm Vergi Daireleri son derece kalabalık ve yoğun işlem trafiğinde olması dolayısı ile vergi borcu sorgulama işlemlerinizi çok daha zorlu ve çok daha geç şekilde yapabilmenize neden oluyor ki bu durumda pek çok kişinin vergi borcu sorgulama işlemin yapmamayı tercih etmesine yol açıyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Vergi sisteminde ortaya çıkan bu mağduriyetlikleri gidermek isteyen Gelir İdaresi Başkanlığı’ da vatandaşlara gelişen internet teknolojisini kullanarak sunduğu İnternet Vergi Dairesi aracılığı online vergi borcu sorgulama fırsatı sunuyor. Dijital platformda yer alan GİB İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile devlete olan herhangi bir vergi borcunuzun olup olmadığını online vergi borcu sorgulama işlemi ile öğrenebilir ve detaylarını inceleyebiliyorsunuz.

Dijital ortamda yapabildiğiniz vergi borcu sorgulama işlemi ile devlete olan MTV, ÖTV, Yurt-Kur harcı, idari para cezası, trafik cezası ve yargı harcı gibi borçlarınızın bulunup bulunmadığını görüntüleyebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemleriniz için internet platformunda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfasını açmanız ve burada bulunan ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ penceresine girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

İnternet Vergi Dairesi ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ penceresinde vergi borcu sorgulama işlemini ‘T.C. kimlik no’, ‘Nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik no’ su’ veya ‘annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi’ bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde girerek ve güvenlik resmi doğrulamasını yaparak gerçekleştirebiliyorsunuz. Dijital dünyada Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan bu yeni hizmet ile birlikte Vergi Daire’lerinde uzun saatlerinizi alan sıra bekleme çilesi de sona erdiğinden, günümüzde vatandaşların en çok kullandığı online kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Vergi borcu sorgulama hizmetinin bulunduğu İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında daha pek çok işleminiz yapabilirsiniz. İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında yapacağınız vergi borcu sorgulama ile Gelir İdaresi Başkanlığı’na olan ödenmemiş vergi borçlarınızın tutarı, dönemi ve ödeme takvimi gibi bilgilere de ayrıntıları ile birlikte ulaşabilme fırsatına sahip olabiliyorsunuz. Vergi borcunuzun sorgulamasını bu hizmetten faydalanarak düzenli olarak gerçekleştirmeniz, sürpriz vergi borçlarıyla karşılaşma ihtimalinizi sıfır seviyesine indirecektir.