Gündem Gribe iyi gelen meyve suları

Gribe iyi gelen meyve suları

23.04.2018 - 13:08 | Son Güncellenme:

Grip geçirmemiş insan herhalde yoktur ki gribe karşı çözüm arayışına girmemiş olsun. Grip, viral bir enfeksiyon olup her sene değişim gösteren virüsler insanlar üzerinde tekrar hastalık yapıcı bir etkiye sahiptir. Gripten kendimizi korumak nasıl mümkünse olduktan sonra da bu hastalığı en ucuz şekilde atlatmak da elimizdedir. Bunun için de takviye vitaminler, ilaçlar, meyveler ve sebzeler başta gelir.

Gribe iyi gelen meyve suları

Vitamin varsa grip yok

Haberin Devamı

Grip genelde vücudu savunmasız yakaladığı an bünyede başlar. Vücudun savunmasız olması demek, bağışıklık sisteminin düşük olması, vitamin ve mineralce zayıf olması demektir. Vitaminleri dışarıdan hazır olarak direkt tedarik edebildiğimiz gibi meyve ve sebzelerden dolaylı olarak ve daha doğal hâlde de elde edebiliriz. Özellikle C vitamini grip düşmanı olarak çok meşhurdur.

C vitamini denince

Portakal suyu, C vitamini açısından çok zengindir. Kış aylarında yetişen ve kolay olarak ulaşabildiğimiz ucuz meyvelerden sayabildiğimiz portakal, tam bir C vitamini deposudur. Fazlası tabii ki zararlıdır. Özellikle mide asiti yüksek olan insanların dikkatli tüketmesi gerekebilir. Portakal suyu aynı zamanda çok yüksek potasyum ve kalsiyum kaynağıdır.

Haberin Devamı

Nar suyu da gribe iyi gelen meyve suları arasındadır. Nar, gribin yanında bazı kanser türlerinin önlem ve tedavisinde tüketilmesi önerilir. Nar suyu içerdiği antioksidan özelliği ile bağışıklık sisteminin çok yakın dostudur.

Meyve suları hastalığı çabuk atlattırır

Elma suyu da malik asit bakımından yine mide asidi sorunu olanların dikkatli tüketmesi esasında, bağışıklık sistemini güçlendiren B3 ve E vitaminince zengindir; ayrıca potasyum içeriği ile zindelik de katar, hastanın çabuk ayağa kalkmasını sağlar. Vişnedeki antosiyaninlerin iltihaplanma ve ağrıyı önemli ölçüde azalttığı da su götürmez bir gerçektir. Bunun gibi ananas, domates ve daha birçok meyvenin de gribe iyi geldiği görülmüştür.

Grip önlenebilir

Aşı bile gribe tam anlamıyla bir çare değildir. Çünkü giribe sebep olan virüsler çok çabuk mutasyon ve modifikasyon geçirir. Değişime uğrayan bu virüslerden korunmanın en kolay yolu da bağışıklık sistemini daha hasta olmadan önce ayakta tutmaktır.