Gündem GSS borç sorgulama 2016!

GSS borç sorgulama 2016!

24.07.2016 - 10:23 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi sayesinde prim borcu öğreniliyor. GSS borç sorgulama işlemi internet üzerinden yapılıyor. GSS borç sorgulama işlemini haberimizden öğrenebilirsiniz.

GSS borç sorgulama 2016

İlerleyen teknoloji ile artık insanların hayatları kolay şekil almaktadır. Çünkü gelişen ve de gelişmekte olan teknoloji ile bir çok işlerimizi çok pratik bir şekilde halletmeye imkan sağlamaktayız. Artık bir çoğumuzun evinde internet bağlantısı bulunmaktadır. İnternet sayesinde bir çok alanda online işlemler yaygınlık göstermiştir. İnternet bağlantısının olduğu her alanda online işlemleri yapmak mümkündür. Online işlemler eğitim alanında sağlık sektöründe resmi kurum ve kuruluşlarda yapılmaktadır. Bu durum vatandaşlara çok büyük bir katkı sağlamıştır. Çünkü vatandaşlar zorunlu oldukları işlemleri yapabilmek için ilgili kurum ve kuruluşlara giderek yapabilmekte idi bu da çok fazla zaman kaybına neden olmakta idi. Ama artık online işlemler sayesinde işlemlerini ilgili kurum ve kuruluşlara gitmeden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirler. Bütün vatandaşların yakından tanıdıkları e- devlet sistemini sizler de yabancı değilsinizdir.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemini kısaca anlatmak gerekir ise devlet tarafından vatandaşlar için bir çok alandaki işlemleri tek bir çatı altına alınmakta olan bir sistemdir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok resmi işlem barındırmaktadır. Bu işlemlerden bir tanesi de GSS borç sorgulama işlemidir. GSS borç sorgulama işlemleri yapmak için kurum binalarına gitmenize gerek yoktur. Bütün vatandaşlar kurum binalarında oluşmakta olan yoğunluktan şikayetçi olurlar. Bu yoğunluğu önlemek adına devlet tarafından e- devlet sistemi içerisinde GSS borç sorgulama işlemini de uygulamaya koymuştur. GSS borç sorgulaması e- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve çok pratik bir şekilde yapılmaktadır. Fakat e- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır. Yani e- devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işlemi ya da sistem içerisinde bulunmakta olan diğer işlemleri yapabilmeniz için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapamazsınız. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için bulunmuş olduğunuz herhangi PTT şubesine kimlik kartınız ya da T.C. kimlik numaranız ile gidebilirsiniz. Kimlik kartınız ile ya da T.C. kimlik numaranız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifresini sadece 2 TL işlem ücreti vererek sahip olabilirsiniz. E- devlet sistem sayfasına internet aracılığı ile bağlanmanız gerekir. E- devlet sistemi üzerinde bulunmakta olan arama kısmından GSS borç sorgulama yazarak ara yazısına tıkladıktan sonra ekranda açılmakta olan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi isteyecektir. Sizler de buradan almış olduğunuz e- devlet şifresi ile ve de T.C. kimlik numaranız ile kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. Kimlik doğrulama işleminden sonra e- devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylece daha pratik ve de daha basit bir şekilde zaman kaybı yaşamadan sadece dakikalar süren işlem ile GSS borç sorgulama işlemi yapmanız mümkün olacaktır.