Gündem GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanılıyor?

GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanılıyor?

04.10.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işleminin e-Devlet üzerinden verilmesi sonucunda GSS borç sorgulama iççin artık vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yapmaya başlamıştır. PTT kurumlarına giderek şifre alımını yapan her birey GSS borç sorgulama ile ilgili tüm sorulara bu şekilde yanıt aramaktadır.

GSS borç sorgulama hizmetinden nasıl yararlanılıyor

Genel Sağlık Sigortası adı altında verilen sigorta hizmeti diğer sosyal güvenlik kurumlarından farklı şekiller de yürütülür. Sağlık sigortamızı sağlayan çeşitli sigorta kurumları vardır. Ancak bu GSS adında olan Genel Sağlık Sigortası hizmetlerini özel vatandaşlara verir. Maddi durumu çok iyi durumda olmayan kişilerin ve de aynı zamanda bazı engeller sonucunda iş bulamayan vatandaşlar için devletin sunduğu bir hizmettir. GSS kurumuna günümüzde bağlı olarak yaşamlarını sürdüren çok sayıda insan vardır. Vatandaşların her birinin bağlı olduğu bu GSS kurumuna düzenli olarak ödenen prim ücretleri sonucunda bizler artık hızlı bir şekilde bu kurumdan hizmet alabiliriz.

Haberin Devamı

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS kurumuna da aynı şekilde diğer sağlık sigortalarına ödendiği gibi belirli zaman aralıklarında prim ücreti ödenir. Ödenmesi gereken bu prim ücretinin bazı zamanlarda ödenememesi gibi bir durum da söz konusu olabilir. Yaşamımız boyunca süregelen bazı çalışmalardan sonra artık vatandaşların hızlı bir şekilde ödeme işlemlerini aksatmadan ilgili alanlara ödemiş olmaları gerekir. Ancak ne yazık ki karşılaştığımız bazı sorunlar bizlerin bu prim ücretini ödememeye itebilir. Prim borcu olarak adımıza yazılan GSS borcu olabilir. Günümüzde çok sayıda kişinin bu tarzda prim borçları olabilmektedir. Prim borcu olan kişilerin en kısa zamanda bu var olan borcu ödemesi gerekir. Aksi halde kendilerine sunulan bazı hizmetlerden yararlanamazlar. Prim borcu sorgulama işlemi de işte bu noktada gereklidir. GSS borç sorgulama işlemi de bu ihtiyaçtan doğar. GSS borç sorgulama sayfası içerisinde bulunan çok sayıda rakam vardır. Prim borcu sorgulama işlemlerinin bulunduğu bu alanda vatandaşların yapacak olduğu bazı işlemler sonucunda gerekli bilgilere ulaşabilirler. GSS borç sorgulama sayfası üzerinden yapılacak olan bu hizmetten bizler de yardım alabiliriz. Çünkü toplamda mevcut borcun ne kadar olduğu, prim borç sorgulama alanında bulunan son ödeme tarihlerini ve de daha pek çok bilgiye ulaşabilmek için bu GSS borç sorgulama işlemini yapmak önemlidir. GSS borç sorgulama işlemi de artık e-Devlet adı verilen resmi sayfa üzerinde bulunur.

Haberin Devamı

E-Devlet üyeliğini yaparak bu işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üyeliği oldukça basit bir işlemdir. Herhangi bir PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi almak istediğinizi belirterek e-Devlet üyeliğinizi alabilirsiniz. Bu şifrenin sadece 2 TL ücreti vardır. Almış olduğunuz bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet sistemine giriş yapmanızı sağlar. İşte bu alana giriş yaptıktan sonra hizmetler içerisinde bulunan GSS borç sorgulama sayfasına tıklayarak gerekli kimlik bilgilerini sisteme girerek bu sayede GSS prim borcu bilgilerine ulaşabilirsiniz. Artık bu sistem sayesinde bizlerin kurum binasına gitmeye gerek kalmadan işlemlerimizi kısa sürede halledebiliriz.

Yazarlar