Gündem GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu sorgulayın!

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu sorgulayın!

16.07.2016 - 19:13 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemleri ile prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar hizmete ait bilgi alabiliyor. GSS borç sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenmeniz mümkündür.Peki GSS nedir, ne işe yarar?

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu sorgulayın

Bilindiği gibi ülkemizde 1/1/2012 tarihinden itibaren zorunlu genel sağlık sigortası yani bizim bildiğimiz kısa ismi ile GSS uygulamasına geçilmiştir. Üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen sistem tam olarak anlaşılamamış. Vatandaşlar, Genel Sağlık Sigortası hakkında tam olarak gerekli bilgiye sahip değildir. Borçlarından haberi olmayan birçok vatandaş bu durumda mağdur duruma düşmüş görünüyor. GSS olarak bildiğiniz Genel Sağlık Sigortası borç bilgisi internet üzerinden vatandaşlara verilmektedir. Vatandaşlar bu uygulama üzerinden kolayca ulaşabilmekte hatta bu borçlarını kredi kartlarını kullanarak ödeyebilmektedirler. Bu uygulamanın kullanımı oldukça basittir. Sizler için bu yazımızda GSS borç sorgulama işlemini detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak sizde GSS borç bilgilerinize ulaşabilir ve ödeyebilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GSS borç sorgulaması internet üzerinde bulunan E-Devlet resmi internet sayfası üzerinden şifreli olarak yapılmaktadır. E-Devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemlerde size ait kimlik bilgileri kullanılmaktadır. Bu nedenle de şifre ile korunması gereken bir sistemdir. Sisteme; şifresi olmayan hiç kimse giriş yapamamaktadır. Eğer bir şifreniz yoksa sizin de giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmeniz oldukça kolaydır. Herhangi bir PTT şubesine giderek nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Nüfuz cüzdanınız kullanılarak kimlik bilgileriniz ile size ait yeni bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifre size ait kimlik bilgileri ile oluşturulmuş olduğu için sizden başka kimse adına işlem yapılması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle güvenliğiniz için şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneririz. Şifrenizi almak için son olarak 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. Sonrasında şifreniz size kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecektir.

Şifre alma işleminizi tamamladıktan sonra GSS borcunuzu öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken işlem E-Devlet sistemi üzerinde bulunan GSS borç sorgulama uygulamasının sekmesine ulaşmaktır. Sonrasında kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir. İşleme başlayabilmek için “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Kimlik doğrulama sayfasında bulunan boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve almış olduğunuz E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi yazıp, kontrol ettikten sonra işlemi tamamlamak için “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayıp açılacak olan sayfadan borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Eğer borcunuz bulunuyorsa ve borcunuzu ödemek isterseniz yapmanız gereken şey oldukça basittir. SGK’nın oluşturmuş olduğu WEB Tahsilat sistemine ulaşmanız gerekmektedir. Bu sayfaya giriş yine E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet girişinizi yaptıktan sonra bir sayfa açılacaktır. Bu sayfada bulunan ve sizden doldurmanız istenen bir takım bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler; Sorgu Türü, Sorgu Tipi, Sicil Numarası ve sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki güvenlik kodu bilgisidir. Bu bilgileri ilgili boşluklara yazdıktan sonra ödeme işlemleri için başka bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Ödeme işlemi yalnızca kredi kartı ile yapılmaktadır. Banka kartı veya maaş kartı kabul edilmemektedir. Kredi kartınıza ait bilgileri girdikten sonra borç ödeme işleminizi tamamlayabilirsiniz.