Gündem GSS borç sorgulamanızı online olarak nereden yapacaksınız?

GSS borç sorgulamanızı online olarak nereden yapacaksınız?

08.06.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemini yaparak yatırılmamış priminiz var mı yok mu öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemi kurumdan yapılabildiği gibi online olarak da yapılabiliniyor. Online GSS borç sorgulamanızı nereden yapacağınızı açıkladık.

GSS borç sorgulamanızı online olarak nereden yapacaksınız

Genel Sağlık Sigortası, Türkiye’de sosyal güvence hizmetleri ve sağlık güvencesi hizmetleri dahilinde bulunmaya vatandaşın kalmamasını amaçlıyor. Özellikle de Türkiye’de son yıllarda vatandaşların her birin sosyal güvence kapsamı altında bulunabilme hakkına sahip olabilmesin hedefleyen çalışmalar gerçekleştiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanmakta olan bu projelerden birisi de Genel Sağlık Sigortası’dır. Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur ve Emekli Sandığı sigorta kollarından herhangi birisinde sigorta mükellefliği bulunmayan vatandaşların sosyal güvence kapsamı altında alınmasını amaçlayan Genel Sağlık Sigortası kapsamında GSS borç sorgulama hizmeti de sunuluyor.

Haberin Devamı


·
· GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağkur ve Emekli Sandığı sigortası mükellefi olmayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası hizmetleri dahilinde gelir tespiti yaptırması gerekiyor. Özellikle de Genel Sağlık Sigortası ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sağlık güvencesi hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların yasal zorunluluk olarak gelir tespiti yaptırmaları gerekliliği bulunuyor. Bunun dışında Genel Sağlık Sigortası sağlık güvencesi hizmetlerinden yararlanılabilmesi için belirlenen GSS prim oranının düzenli olarak ödenmesi gerekiyor. Gelir tespiti işlemi ile öğrenilebilmekte olan Genel Sağlık Sigortası prim oranı dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından GSS borç sorgulama hizmeti sunuluyor. Genel Sağlık Sigortası dahilindeki tüm borç durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel dokümanlara ulaşabilme imkanı sunan bu dijital hizmet sayesinde online GSS prim ödeme işlemlerini de kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital teknolojiyi etkin biçimde kullanarak vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu e-SGK hizmetlerinden birisi olan GSS borç sorgulama hizmeti ile birlikte vatandaşlar GSS sağlık güvencesi hizmetleri dahilinde borcu olup, olmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Türkiye’de sigorta mükelleflerinin son derece pratik bir şekilde sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebildiği e-SGK uygulamalarından birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SGK web tahsilat uygulaması üzerinden GSS borç sorgulama işlemleri sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

Genel Sağlık Sigortası kapsamında borç sorgulama işlemleri dijital dünyada Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet anlayışlı gereğince iki farklı portalda yapılabiliyor. Buna göre GSS borç sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hem e-SGK hizmetlerinden birisi olan e-SGK uygulaması üzerinden hem de e-Devlet portalı üzerinden kullanılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde vatandaşlara sunmuş olduğu bu 2 farklı GSS borç sorgulama uygulamasında da vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Güvenli işlem ve kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanabilmesini hedefleyen online GSS borç sorgulama işlemi günün her saatinde son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle vatandaşlar Genel Sağlık Sigortası kapsamında gelir tespiti yaptırmaması veya GSS prim ödemelerini zamanında yapmaması dolayısı ile oluşabilen GSS prim borçları durumuna ilişkin ayrıntılı bilgileri online GSS borç sorgulama hizmeti ile sunmaktadır. Böylelikle Genel Sağlık Sigortası dahilinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan herhangi bir prim borcunun bulunup, bulunmadığı öğrenilebiliyor.