Gündem GSS(Genel Sağlık Sigortası) borç sorgulama işlemi!

GSS(Genel Sağlık Sigortası) borç sorgulama işlemi!

06.07.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

GSS borç sorgulama işlemi, dilediğiniz zaman internet sistemi üzerinden yapılabiliyor. GSS borç sorgulama işlemlerini kullanan bireyler almakta oldukları sağlık hizmetlerinde kesinti yaşamazlar. Siz de yazımızdan destek alarak GSS borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz.

GSS(Genel Sağlık Sigortası) borç sorgulama işlemi

Gelişmiş olan teknoloji artık gündemimizdedir. İlerleyen teknoloji ile birlikte artık hayatlarımız daha kolay bir hal almıştır. Çünkü her alanda işlemleri çok kolay bir şekilde internet aracılığı ile akıllı cihazlarımızla yapabilmekteyiz. Bir çok alanda teknolojinin ilerlemesi ile ilgili yenilikler yapılmıştır. Yeni sistemler ile artık vatandaşlar kolay bir şekilde ve pratik olarak işlemlerini dakikalar içerisinde yapabilmektedirler. Teknolojinin ilerlemesi ile eğitim alanında, sağlık alanında kamu kurum ve kuruluşlarda yenilikler yaygınlaşmıştır. Devlet tarafından vatandaşlar için kurum ve kuruluşlarda yapılmakta olan işlemleri tek bir çatı altında toplayarak bir sistem tasarlanmıştır. Bu sistemin adı e- devlet sistemidir. E- devlet sistemi ile online işlemler yaygın bir halde kullanılmaya başlanmıştır.

Haberin Devamı


GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Vatandaşlar tarafından kısa sürede beğeni toplayan e- devlet sistemi içerisinde birden fazla işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi sayesinde işlemler sadece dakikalar sürmektedir. Önceki dönemlerde vatandaşlar işlemleri için gerekli olan kurum ve kuruluşlara giderek yapabilmekte idi. Bu da vatandaşlara fazlaca vakit kaybı yaşatmakta idi. Çünkü işlem yoğunluğu nedeni ile sıra beklemek zorunda kalınırdır. Ama artık vatandaşlar e- devlet sistemi sayesinde bir çok işlemlerini internet aracılığı ile online bir şekilde sadece dakikalarını alan işlemler ile tamamlayabilmektedir. E- devlet sistemi içerisinde bir çok işlem barındırdığından bahsetmiştik. Bu işlemler arasında GSS borç sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. Sağlık sektörü günümüzün en önemli alanlarındandır. İnsan hayatı için çok fazla önem taşıyan sağlık sektörü
alanında bir çok yenilikler yapılmaktadır. Dolayısıyla yapılmakta olan yenilikler sayesinde vatandaşlar daha iyi bir hizmet almaktadır. Devletin vatandaşlar için sağlamış oluğu en kapsamlı sigorta Genel Sağlık Sigortası yani kısaltılmışı GSS'dir. Genel Sağlık Sigortası ülkemizde yaşamakta olan 18 yaşının altında tüm çocuklara sağlanmakta olan bir sigorta çeşididir. GSS borç sorgulaması yağmak istiyor iseniz e- devlet sistemi üzerinden internet aracılığı ile çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. E- devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulaması yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer e- devlet şifreniz yok ise herhangi bir işlem yapamayacağınız gibi GSS borç sorgulama işlemi de yapamazsınız. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. E- devlet şifresi internet üzerinden alınmaz. E- devlet şifresi almanız için herhangi bir PTT şubelerine gitmeniz gerekir. PTT şubesine gider iken yanınızda kimlik kartınızın ve de T.C. kimlik numaranızı bulundurmanız gerekir çünkü e- devlet şifresi talebinde bulunurken sizin bilgilerine göre şifre oluşturularak sizlere verilmektedir. E- devlet şifresi 2 TL işlem ücreti ile alınmaktadır. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sayfasına giriniz ve buradan GSS borç sorgulama işlem sayfasından devam ediniz. GSS borç sayfasına tıkladığınız zaman sistem güvenliğiniz açısında sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulama işlemini almış olduğunuz e- devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile yapabilirsiniz ve hemen ardından GSS borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar