Gündem GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulamaları Artık İnternette!

GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulamaları Artık İnternette!

09.08.2015 - 15:12 | Son Güncellenme:

BAĞ-KUR VE SGK borçlarınızı internet üzerinden öğrenebilir ödemelerinizi kolayca yapabilirsiniz. İnternet üzerinden SGK prim borcu sorgulamalarını yapabilmek ve SGK borç sorgulama hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS ve Bağ-Kur Prim Borç Sorgulamaları Artık İnternette

Çalışma hayatlarını sürdüren vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca bazı kurumlara bağlı olarak çalışmaktadırlar. Bağlı oldukları kuruma belli primler ödeyerek veya sigortaları ödenerek kurum tarafından bakılmaktadır. Vatandaşlar bu ödedikleri primler sayesinde hastane ve kaza masraflarını prim ödedikleri kurum karşılamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce her vatandaş bağlı olduğu kuruma ödeme yapmaktaydı. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşlar bütün primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna ödemektedirler. Vatandaşların hastane ve kaza masraflarını da Sosyal Güvenlik Kurumu üstlenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca primlerini ödeyen vatandaşları belli bir yaşa geldiğinde emekli yapmaktadır ve bir emekli maaşı bağlamaktadır.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşların emeklilik yaşı geldiğinde fakat primleri veya sigortaları dolmadıysa borçlandırma yoluyla Sosyal Güvenlik Kurumu emekli yapabilmektedir. Bu işlem sayesinde erken emeklilik şansınız bulunmaktadır. Bu şekilde emekli olursanız Sosyal Güvenlik Kurumuna borcunuz olacaktır. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumlarına giderek bazı sigorta bilgileriniz ve emeklilik bilgileriniz ile hesaplayabilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini ayrıca internet üzerinden de online olarak 2 farklı şekilde yapabilmektesiniz. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca E-Devlet hizmetleri altında da yer almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun web tahsilat sayfasına giriş yapmalısınız. Bu uygulamadan şifresiz olarak GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi yapabilirsiniz. E-Devlet hizmeti altından GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi yapabilmek için E-devlet şifrenize ihtiyacınız vardır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini şifresiz olarak yapabilmek için ilk önce Sosyal Güvenlik Kurumunun bir uygulaması olan online web tahsilat sayfasına giriş yapılmalıdır. Bu bölümde bağlı olduğunuz kuruma göre borç sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu uygulamada sorgu türü ve sorgu tipi olmak üzere 2 bölüm bulunmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar sorgu türü seçeneğinden 4B sigortalı ödemeleri seçmelidir. Sorgu tipi seçeneğine ise bağ-kur geçmiş dönem seçildiği zaman sisteme T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodu girilerek borç sorgulama işlemi tamamlanır. Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama işlemi için sorgu türü seçeneğine diğer ödemeler, sorgu tipi seçeneğine ise GSS prim seçilmelidir. Son olarak sisteme T.C. kimlik numaranızı ve güvenlik kodunu girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden Bağ-Kur ve GSS borç sorgulama işlemi ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirilebilir. E-Devlet sisteminden işlem yapmak için ilk olarak giriş yapmalısınız. E-Devlet sistemine giriş yapmak için giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra buradan Sosyal Güvenlik Kurumunu bularak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.