Gündem EBA kurs eğitimleri ilk dönem için ne zaman sona eriyor?

EBA kurs eğitimleri ilk dönem için ne zaman sona eriyor?

11.11.2016 - 13:38 | Son Güncellenme:

Türkiye’de her ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) EBA kurs programlarından yararlanabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her eğitim yılı içerisinde uygulanmaya başlanan EBA kurs programı hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. EBA kurs programı 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk dönemi 15 ocak’ta sona ererken, 2.dönem başvuruları 13-19 şubat tarihlerinde alınacak.

EBA kurs eğitimleri ilk dönem için ne zaman sona eriyor

Türkiye’de her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan 21.yüzyıl mobil akıllı cihaz teknolojilerinin yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulması, günlük yaşamın her alanında internet hizmet çözümlerinden etkin şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Bu noktada Türkiye’de eğitim alanında daha çağdaş ve daha modern hizmet kalitesi standartlarının yakalanmasını sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da eğitimde teknoloji entegrasyonu somut biçimde gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs programı hizmetleri internet üzerinde yer alan en geniş kapsamlı, en yeni ve en popüler eğitim uygulamaları arasında kendisine yer buluyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde milyonlarca öğrenciye ulaşan ve Türk eğitim sistemi içerisinde son derece önemli bir konumu bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ile birlikte artık ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kademelerinde çok önemli bir yenilik gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti eğitim tarihi boyunca ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul dışında da resmi kurs hizmetleri sunulmaya başlandı. Öğrencilerin okul derslerine takviye alabilmesi ve aynı zamanda da TEOG veya YGS-LYS sınavlarına hazırlıklarında destek alabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetleri sunulmaya başlandı.

Elektronik ortam üzerinden öğrencilere sunulmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmet uygulamaları ile birlikte Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki milyonlarca öğrencinin son derece çağdaş ve modern eğitim hizmetlerinden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile artık her yıl ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak sunmaya başladığı EBA kurs programı için öğrenciler tarafından her eğitim dönemi öncesinde başvuru gerçekleştirilmesi gerekliliği bulunuyor.

Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde yer alan EBA kurs programı ekranı üzerinden öğrencilere haftalık olarak belirli saatlerle sınırlı kurs hizmetlerinin verildiği bu programdan 2016-2017 eğitim öğretim yılı ilk döneminde yararlanan öğrencilerin 15 ocak 2017 tarihinde ilk dönem hizmetleri sona erecek. EBA kurs programı 2.dönem hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler ise 13-19 şubat tarihlerinde yeniden başvuru gerçekleştirecek. İkinci dönem ise 27 şubat 2017 tarihinde başlayarak, 4 haziran 2017 tarihinde sona erecek. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerine öğretmenleri tarafından kendilerine verilmiş olan EBA giriş şifresi ve T.C. kimlik numaraları ile ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri, 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile tüm Türkiye genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin yararlanmakta oldukları dershanelerin ve özel kurs kurumlarının faaliyetlerine son verilmesi ve kapatılması sonucunda oluşan boşluğun doldurulması amacı ile sunulmaya başlandı. Bakanlık bu şekilde öğrencilerin bu alanda mağduriyet yaşamalarının önüne geçmeyi hedefliyor.

Yazarlar