Gündem 09.05’te hayat durdu

09.05’te hayat durdu

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da saygı ve özlemle anıldı.

09.05’te hayat durdu

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Saat 09.05’i gösterdiğinde megakentte sirenler çaldı ve hayat 2 dakikalığına durdu. Yollarda seyir halindeki sürücüler araçlarını durdurarak indi, toplu taşıma araçlarında, duraklarda ve üst geçitlerde tüm vatandaşlar Ulu Önder’e saygı duruşunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı’nda, İstanbul Havalimanı’nda, köprülerde, metro ve tramvaylarda da Ata, Saat 09.05’te saygı duruşuyla anıldı.

Haberin Devamı

Taksim’de tören

Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Saatler 09.05 gösterdiğinde sirenler çaldı ve Taksim’de hayat durdu. Protokol üyeleri törenin ardından, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen ‘Atatürk’ü Anma Programı’na katıldı. Ardından Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etti.

09.05’te hayat durdu

Dolmabahçe’ye akın

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar 71 numaralı oda bulunan Ata’nın yatağına karanfil bıraktı. Tören sırasında 7’den 70’e birçok insanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İstanbul Valiliği tarafından Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde Atatürk için mevlit okundu, dualar edildi.