Gündem 1.5 ay önce anladı, yine de yardım etti

1.5 ay önce anladı, yine de yardım etti

04.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçil Erzan’ın kırık cep telefonunda tespit edilen yazışmalardan Erzan’ın eski nişanlısı Avukat Candaş Gürol’un bir şeylerin ters gittiğini 1.5 ay önce anladığı görülüyor.

1.5 ay önce anladı, yine de yardım etti

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Erzan’ın kanun dışı işlemler yaptığını fark eden Gürol, 27 Şubat 2023’te, “Biz evlensek, her şeyi söylememiz bilmemiz gerekmez mi? Böyle gizli saklı işler beni çok kırdı çok. Ben açık açık söyleyeyim, bu şartlarda ben seninle evlenmem. Her gün yeni bir yalan çıkıyor ve kariyerimi de riske edecek gibi duruyor bu durum, kusura bakma” diyor. Ancak daha sonra Gürol’un müvekkili İbrahim Çağlar’ın İsviçre’deki 3 milyon dolarını Erzan’a verdiği anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Yazışmalardan bir kısmı şöyle:

2 Mart 2023

Candaş Gürol: Ne oldu, çeten, ve sen işleri çözdünüz mü? Yoksa yeni kurbanlar mı? Pardon yeni müşteriler mi buldunuz mu?

Seçil Erzan: Sorun yok.

(...)

Gürol: Nazlı, Erkan, sen, diğerleri... Hepiniz işi ilk günden beri organize ettiniz. İlk günden beri her şey planlıydı.

Erzan: Candaş lütfen, toparlanmak için sakin olmaya ihtiyacım var.

Gürol: Şurada evlilik hayali kurduğum sen misin? Kim bilir neler oldu, neredesin ve nelerin içindesin. Sana hakkımı helal etmiyorum.

Çağlar’ın parası

9 Mart 2023’te yapılan yazışmalarda Gürol’un silinen birçok mesajına ulaşılamıyor. Ancak Erzan, Gürol’a “Konuşuyorsanız lütfen ikna et. 70 gün her şeyin kurtuluşu” diyor. Erzan, “Sana hayatımı borçluyum. Seni dünyalar kadar seviyorum” dedikten sonra Çağlar’ın parasının bulunduğu İsviçre’deki bankayla yazışmaya ilişkin diyalog yaşanıyor.

Haberin Devamı

10 Mart 2023

Erzan: Sorun yok değil mi?

Gürol: İsviçre’de uğraşıyoruz. Adamlar sorguluyor.

(...)

Erzan: Neyi sorguluyorlar.

Gürol: Ciddi bankacı onlar ondan, senin gibi değiller.

Erzan: İbrahim ağabey, gönderin dese gelir ama. Evrak imzalandı mı?

Gürol: Evet dedi.

(...)

Erzan: Ne diyorlar, Candaş yaptır yalvarırım. Başka türlü olmaz.

Gürol: Kesin değil yazma. Olacak inşallah. Ama yazma bana, olmasa da benim vicdanım rahat. Öldürseler seni azdır gerizekalı.

Erzan: Allah bin defa razı olsun, sana ömrümü adayacağım. Oldu mu?

‘Haber bekliyoruz”

Erzan: Sorun var mı?

Gürol: Olmayacak, her işte bir hayır vardır.

Erzan: O zaman gönder beni bir yere.

Gürol: Ben seyahat acentası mıyım? İsviçre’den haber bekliyoruz. Ama olmama ihtimali var, adam gerildi. Bekliyoruz. Ama olmaz da olmaz.

‘Beni buradan kaçır’

Erzan: Arda... Hakan Ateş’i arayacağım diyor. Gel beni al buradan. Kaçır.

Gürol: Göçmen kaçakçısı mıyım? Paraları yerken iyiydi. İnsanları dolandırın, bedeli varsa ödeyeceksin.

1.5 ay önce anladı, yine de yardım etti

Avukat Gürol, nişanlısı Erzan’la mesajlaşmasında “Böyle gizli saklı işler beni çok kırdı çok. Bu şartlarda ben seninle evlenmem” diyor.

Para 13 Mart’ta verildi

Çağlar’ın sekreteri Sanem Oktay, ifadesinde, 13 Mart 2023’te Erzan’a teslim edilecek para dolu çantanın kendisine Gürol tarafından getirildiğini söylemişti. Gürol ise Çağlar’ın Erzan’ın “fon”una para yatıracağını bildiğini söylemiş ancak “Seçil ile ayrıldığım için İbrahim Abi’yi de abi gibi gördüğüm için biraz bozuldum ancak müdahale etmedim” demişti.