Gündem "1 kuruşluk borcunu 5 kuruş ödeyerek kapattı"

"1 kuruşluk borcunu 5 kuruş ödeyerek kapattı"

31.10.2013 - 14:39 | Son Güncellenme:

Kapattırdığı kredi kartının 1 kuruşluk borcu için defalarca bankadan mesaj aldığını öne süren tüketici, Tüketici Dernekleri Federasyonu'na başvuruda bulundu - Tüketici Şimşek: "Bankaya gittim 5 kuruş verdim borcumu ödedim. Paranın üstünü de almadım" - TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz: "1 kuruşluk olay hukuksuzluğun ötesinde tüketiciye çektirilen bir çiledir"

1 kuruşluk borcunu 5 kuruş ödeyerek kapattı

Bursa'da, kapattırdığı kredi kartının 1 kuruşluk borcu için defalarca bankadan mesaj aldığını öne süren Yaşar Şimşek, 5 kuruş ödeme yaparak bu sıkıntıdan kurtuldu.

Haberin Devamı

Şimşek, Tüketiciler Dernekleri Federasyonu'nda (TÜDEF) gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce bir bankaya kredi kartını kapatmak için başvuruda bulunduğunu, kendisine iletilen borcu ödedikten sonra kredi kartını iade ettiğini söyledi.

Ödeme yapmasına rağmen bankanın kendisine "5 lira daha borcunuz var" mesajı gönderdiğini iddia eden Şimşek, borcunun olmadığını söylemesine rağmen bankanın 3 yıl süreyle kendisine sürekli mesaj çektiğini öne sürerek, "Sonunda dayanamadım ve çıkarılan 5 liralık borcu da ödedim. Ancak bir ay sonra telefonuma 1 kuruş daha borcum olduğuna ilişkin mesaj geldi. 1 ay sürekli mesajlar aldım. Bankaya gittim 5 kuruş verdim borcumu ödedim. Paranın üstünü de almadım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şimşek, mesajlara çok canının sıkıldığını ve kendisini "yolunacak kaz" gibi gördüğünü belirterek, "İnsanın ruh sağlığı bozuluyor. Bankaların tüketicilerle dalga geçtiğini düşünüyorum ve enayi yerine konmak zoruma gidiyor. Hükümetimizden bu konuyla ilgili yasal bir düzenleme istiyoruz" dedi.

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz da tüketicilerle bankalar arasında son yıllarda ciddi sorunlar yaşandığını kaydetti.

Tüketicilerin, kredi kartı ve tüketici kredileri üzerinden hak etmediği ödemelerle karşı karşıya kaldığını savunan Yılmaz, "1 kuruşluk olay hukuksuzluğun ötesinde tüketiciye çektirilen bir çiledir. Buna bankaların hakkı olmaması gerekir. Önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecek Tüketici Yasa Tasarısı'nın bu konunun çözümü için hükümete de bir şans sunduğunu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Yazarlar