Gündem 1 trilyon dediler, 152 milyara bitti

1 trilyon dediler, 152 milyara bitti

19.07.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

AKUT'çuların aracı uçuruma yuvarlandı

1 trilyon dediler, 152 milyara bitti


     Kırıkkale'de Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından 1 trilyon 104 milyar lira keşif bedeli çıkartılan spor kompleksini Büyükyağlı Belde Belediyesi, 152 milyar liraya bitirerek hizmete hazır hale getirdi. Çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları yapılan kompleks, eylülde açılacak. Büyükyağlı Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, yaptıkları spor kompleksinin örnek bir kompleks olduğunu belirterek, "Bize 1 trilyon 104 milyar liralık bir keşif bedeli çıkartıldı. Ancak biz belediyenin imkânlarını kullanarak burayı 152 milyar liraya mal ettik. İhaleye çıkartmış olsaydık buranın maliyeti bize trilyonu bulacaktı" dedi.
     
     Arama ve Kurtarma Timi'nin (AKUT) bugün açılacak Kocaeli Şubesi'nin davetiyelerini dağıtan yedi kişinin bulunduğu kamyonet, 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada yaralananlardan altısı İzmit'teki hastanelerde tedaviye alınırken, durumu ağır olan Musa Kılıç İstanbul'a gönderildi. Dün sabah erken saatlerde Kandıra'ya giden ekip, davetiyeleri bırakıp 07.30 sıralarında Erdem Akın (19) yönetimindeki AKUT'a ait çift kabinli kamyonetle İzmit'e dönmek için yola çıktı. Ancak Akın, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolü kaybedince, yoldan çıktı.
     
     Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Anayasa Mahkemesi asıl üyeliğine seçilen ancak CHP üyesi olması nedeniyle "tarafsız olup olamayacağı" tartışma konusu olan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok'un bugün görevden affını istemesi bekleniyor. TBB üyelerinin "devam et" diye destek verdiği Özok, "Kararımı yarın (bugün) açıklayacağım" dedi. Özok'un Anayasa Mahkemesi'ne herhangi bir bilgi vermediği, bildirimi toplantıdan sonra yapabileceği kaydedildi.
     
     Yasadışı Hizbullah örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişiden dördü tutuklandı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından sürdürülen çalışmalarda, biri sahte kimlikli olmak üzere beş kişi gözaltına alındı. Sorgulamaları yapılan bu kişilerin, zekat adı altında para toplayıp eleman kazandırdıkları, İstanbul'a hicret adı altında gönderildikleri, ancak 2000'den itibaren, bu kentte sürdürülen operasyonlar nedeniyle örgütsel faaliyetlerine ara vermek zorunda kaldıkları kaydedildi.
     
     Bingöl'de 176 kişinin öldüğü depremin ardından 20 müteahhit ve bina kontrol sorumlusu hakkında dava açıldı. Bingöl'de yaşanan 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların müteahhit ve sorumluları hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesi sanıkların, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek"ten yargılanması istendi. İddianamede ayrıca, ölümlerin olduğu altı binanın kontrolörlüğünü yapan belediye görevlilerinin belirlenmesi de talep edildi.
     
     İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Marmara depreminde körfezdeki (Çınarcık) fay hattı kırılacağı kadar kırıldı. Bundan sonrası Tekirdağ ve çevresini ilgilendirir" dedi. Üşümezsoy, son günlerdeki "Çınarcık'ta deprem olacak" söylentileri nedeniyle "Depremin ne zaman olacağını konuşmaktan ziyade depreme karşı hazırlıklı olup olmadığımız tartışılmalı" açıklamasını yaptı.
     
     Güneydoğu Avrupa Sınırı Aşan Suçlarla Mücadele Merkezi'nin (SECI) 13 ülkede aynı anda başlattığı "Road Show" operasyonunda çalıntı olduğu belirlenen 50 otomobilden 30'u Türkiye'de ele geçirildi. Çalışmalar sonucunda İstanbul'da 12, Antalya'da dört, Edirne'de iki, Konya'da üç, Ardahan'da iki, Şanlıurfa, Hakkâri, Hatay, Manisa, Mersin, Bursa ve Muğla'da birer çalıntı otomobil ele geçirildi.
     
     Boğaziçi Köprüsü, 1 Eylül'e kadar kamyonet trafiğine açıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, eğitim ve öğretim yılının sona erdiğine dikkat çekilerek, "Ekonominin canlanması, ticaret ve sanayinin gelişimine katkıda bulunması amacıyla, Boğaziçi Köprüsü'nün kamyonet trafiğine 1 Eylül'e kadar açılması, İl Trafik Komisyonu'nca uygun görülmüştür" denildi.
     
     Emniyet Genel Müdürlüğü, yurtdışına çıkacak düşük dereceli devlet memurlarına verilen hizmet pasaportlarıyla ilgili yeni bir uygulama başlattı. Şimdiye kadar yeşil pasaport alamayan devlet memurlarına Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları başvuruyla verilen hizmet pasaportları, bundan böyle yeşil pasaportlar gibi il emniyet müdürlüklerinden verilecek. Bu uygulamayla, başvuru sahiplerinin yurdun çeşitli yörelerinden Ankara'ya geliş - gidişlerinde uğradıkları zaman kaybını ve gereksiz harcamaları ortadan kaldırılacak.
     


GÜNCEL


Adım adım Yüce Divan'a
Danıştay'dan, 'fakire özel eğitim'e iptal
Köprülü'nün torunları yalıyı paylaşamıyor...
'Ormanların sonu felaket'
'Çocukları bataktan çekmek kolay değil'
'Prisma'cılar kırbaçla öfkelerini yeniyormuş
Toker'siz bir yıl
Bu sinemada çakmak yakmayın
Köpek yasağı mahkemelik
'NEY'iniz var kuzum?
Kısa kısa..
Serin Duruş