Gündem 10 Yunan adasına 7 günlük vizede son durum: Resmi bildirim bekleniyor

10 Yunan adasına 7 günlük vizede son durum: Resmi bildirim bekleniyor

13.12.2023 - 15:49 | Son Güncellenme:

Yunanistan'ın, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük vize kolaylığı sağlayacağının açıklamasının ardından gözler resmi bildirime çevrildi.

10 Yunan adasına 7 günlük vizede son durum: Resmi bildirim bekleniyor

Dışişleri kaynaklarından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretine ilişkin bilgiler aktarıldı.

Haberin Devamı

KAZAN-KAZAN ANLAYIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Aralık'ta gerçekleştirdiği ziyaretin olumlu bir havada geçetiği belirtilirken, “Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi”ne dikkat çekildi. Bildirgede, ikili ilişkilerimizde kazan-kazan anlayışını temel alan ve açılmakta olan “yeni sayfa”nın somut bir yansıması niteliğinde olduğu aktarıldı.

15 ANLAŞMA

Toplantı çerçevesinde eğitim, enerji, ulaşım, turizm, ticaret, yatırım, spor, sosyal hizmetler ve bilim alanlarında 15 adet anlaşma, protokol, mutabakat muhtırası ve ortak açıklama imzalandığı belirtildi.

10 YUNAN ADASINA VİZE

Ziyaret sırasında Yunan tarafının ayrıca, Türk vatandaşlarına 10 Yunan adası için 7 günlük vize kolaylığı sağlayacağı açıklandı. Bu konuda Yunanistan tarafının resmi bildiriminin beklendiği ifade edildi. Türkiye - Yunanistan ilişkilerinde olumlu ivmenin karşılıklı olarak sürdüreceği belirtilirken, bu süreçte iki ülkenin Dışişleri Bakanı'nın sıkça bir araya geleceği belirtildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'YE ZİYARET

Ayrıca, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in önümüzdeki ilkbaharda Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceği, iki liderin Washington’da yapılacak NATO Zirvesi’nde görüşmelerinde de bir araya geleceği aktarıldı. Öte yandan bir sonraki Yüksek Düzeyli İşbirliği Komitesi toplantısının da 2024 yılında Türkiye'de yapılmasının planladığı öğrenildi.