Gündem 19 saat sonra enkaz altından çıkarıldılar

19 saat sonra enkaz altından çıkarıldılar

07.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da 48 kişinin hayatını kaybettiği 7.7 büyüklüğündeki depremde 200 kişi yaralandı. Kurtarma ekipleri 8 saat sonra 2 kişiyi, 19 saat sonra da 1 kişiyi enkazdan sağ çıkardı.

19 saat sonra enkaz altından çıkarıldılar

Türkiye’nin yüreğini yakan 7.7 büyüklüğündeki depremin etkili olduğu Şanlıurfa’da en az 27 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi de yaralandı. Haliliye, Siverek, Bozova, Hilvan ve Birecik ilçelerinde 24 binada çökme meydana gelirken, 13 ilçesi bulunan kentte toplam 60 bina yıkıldı.

Haberin Devamı

Enkazdan hayata

Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi İpekyolu Bulvarı’nda yıkılan yedi katlı binanın enkazında, 9-10 yaşlarında bir kız çocuğu olmak üzere iki kişi, sekiz saat sonra sağ olarak kurtarılırken, yıkılan binanın karşısındaki yaklaşık 50 metre mesafedeki büyük bölümü boşatılan altı katlı binanın yıkılması ise kameralara yansıdı. Ekiplerin enkazda kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürerken.Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Erseven Mahallesi’nden mutlu haber geldi. Depremde çöken ve gün içinde 3’ü ölü, 10 kişinin kurtarıldığı bina enkazından 19 saat sonra ismi öğrenilemeyen genç bir kız, sağ olarak kurtarıldı. Hastanede tedavi altına alındı.

19 saat sonra enkaz altından çıkarıldılar

Vali Ayhan uyardı: Eski binalara sakın girmeyin

Haberin Devamı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Değerli vatandaşlarımız; Tüm ekiplerimizle sahada zamana karşı kurtarma çalışmalarına devam ediyoruz. Lütfen yüksek riskli, ağır hasarlı ve eski yapılara girmeyiniz. Bu binalardan uzak durunuz. Bu hususa dikkat ederek ekiplerimize yardımcı olmanızı istirham ediyoruz” dedi.

Valiliğin sosyal medya hesabından da “Deprem sonrası yaşanan yoğunluklar nedeni ile internet tabanlı uygulamalar üzerinden sesli görüşme yaparak haberleşiniz. Devam eden artçı sarsıntılar nedeni ile hasarlı binalara girmeyiniz. Toplanma alanlarına gidiniz” açıklamasını yaptı.

19 saat sonra enkaz altından çıkarıldılar

Bakan Nebati: 48 şehidimiz var

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de kente gelerek depremden hasar gören ve yıkılan binalardaki arama-kurtarma faaliyetlerini inceleyerek koordine etti. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Nebati, “48 şehidimiz var, 103 yaralının 24’ü yoğun bakımda tedavi görüyor. Şanlıurfa’da her şey kontrol altında” dedi. Depremde yıkılan Osman Ağa Apartmanı alanında incelemelerde yapan Nebati, yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri Mehmet Akif İnan Hastanesi’nde ziyaret etti.