Gündem 200 metre sürükledi demir yığınına döndürdü

200 metre sürükledi demir yığınına döndürdü

06.11.2013 - 11:46 | Son Güncellenme:

Demir yığınına dönen kamyoneti kullanan çiftçi Adem Kirik ile aynı araçta bulunan 50 yaşındaki Ertuğrul Gülter öldü. Kaza nedeniyle Adana-Mersin arasındaki tren seferleri karşılıklı olarak 2 saat süreyle durdurulurken, kazayı duyup gelenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Kaza yerinde toplanan köylüler, hemzemin geçitteki otomatik bariyerin 4 günden bu yana bozuk olduğunu için çalışmadığını iddia etti. Otomatik bariyerin açık olduğu dikkat çekerken jandarma kaza yerinde geniş güvenlik önlemleri alıp soruşturma baş

200 metre sürükledi demir yığınına döndürdü

Mersin'in Tarsus ilçesinde yolcu treninin hemzemin geçitte bir kamyonete çarpması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Tarsus'a bağlı Gerdan köyünde ikamet eden Adem Kirik (60), birlikte çalıştığı arkadaşı Ertuğrul Gülter (50) ile sabah saatlerinde 01 AMD 11 plakalı aracına binerek, kiralık tarla tuttuğu Yunusoğlu köyüne hareket etti.

Haberin Devamı



Yunusoğlu köyü yolu üzerinde bulunan hemzemin geçitteki otomatik bariyer sisteminin açık olduğunu gören sürücü Adem Kirik, yola devam etti. Bu esnada Adana-Mersin seferini yapan ve 06.40'da Adana'dan hareket eden 61703 sefer sayılı yolcu treni, hemzemin geçit üzerinde aracı altına aldı.Yaklaşık 200 metre tren altında sürüklenen araç içinde bulunan Adem Kirik ve Ertuğrul Gülter olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza sebebiyle Adana-Mersin arasındaki tren sefer yaklaşık 2 saat boyunca karşılıklı olarak durdurulurken, hayatını kaybedenlerin olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi.Jandarma kaza yerinde güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yolcu trenindeki yolcular olay yerine gelen bir başka trene aktarıldı. Olaya yaklaşık 4 gündür bozuk olan otomatik bariyer (sinyalizasyon) sisteminin sebep olduğu iddia edildi.