Gündem 2013 ÖSYM KPSS Öğretmenlik ve A Grubu Sınavı 6-7 Temmuz

2013 ÖSYM KPSS Öğretmenlik ve A Grubu Sınavı 6-7 Temmuz

02.07.2013 - 13:56 | Son Güncellenme:

ÖSYM KPSS sınavı bu hafta yapılıyor. 6-7 Temmuzda yapılacak olan KPSS sınavına girerken nelere dikkat edilmeli? 2013 KPSS Öğretmelik sınavı ne zaman yapılıyor?

2013 ÖSYM KPSS Öğretmenlik ve A Grubu Sınavı 6-7 Temmuz

KPSS 6-7 TEMMUZDA YAPILACAK

Haberin Devamı

Öğretmenlik ve A grubu kadrolari için yapılacak olan KPSS 6-7 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak.

Hafta sonu yapılacak olan KPSS sınavı 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. Cumartesi ve Pazar sabah-öğle olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirilecek sınavın Cumartesi sabah sınavına tüm adaylar katılmak zorunda.Cumartesi öğle yapılacak olan Eğitim Bilimler sınavına ise öğretmen adayları ve YÖK'ün sınav kararı verdiği adaylar katılacak.

Pazar günü yapılacak olan sınavlara adaylar isteğe bağlı katılacak.

KPSS Sınavı sabah oturumları 09:30 öğle oturumlaru ise 14:30 'da yapılacak. Cumartesi sabah sınavı 120 öğle sınavı ise 100 dakika sürecek.Cumartesi sınavının sabah oturumunda adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür 60'ar soru sorulacak.Yine

Haberin Devamı

Cumartesi sınavının öğle oturumundaysa adaylara Eğitim Bilimleri alanında 80 soruluk bir sınav uygulanacak.

Pazar sınavının oturum süresi ise 210 dakika.14 Temmuzda yapılacak olan ÖABT sınavının süresi ise 75 dakika sürecek. Pazar sınavının sabah oturumundaysa Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye ve Muhasebe alanlarında adaylara 40'ar adet soru sorulacak. Pazar öğle oturumuna

giren adaylar Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ile Uluslararası ilişkiler alanından sorulacak 40'ar soruluk sınav için ter dökecek.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), Milli Eğitim Bakanlığı atamalarına dahil olacak adaylar ise kendi alanlarıyla ilgili tek oturumluk sınava 14 Temmuzda girecek.

SINAVA GİDERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sınava girecek adaylar 2013 KPSS Sınav Giriş Belgesini ÖSYM'nin resmi internet adresinden

temin ederek bununla beraber nüfus cüzdanı veya pasaportlarını yanında bulundurmak zorundalar.