Gündem 2017 yılında emekli maaşına zam yapılacak mı?

2017 yılında emekli maaşına zam yapılacak mı?

09.12.2016 - 09:00 | Son Güncellenme:

Yılın son ayında bulunduğumuz için en gündem de olan konu emekli zammıdır. Emeklilik zamlarının ne kadar olacağı hakkında tahminler yürütülse de aralık ayının da enflasyon oranına göre bu emekli zamları belli olacaktır. Ve önümüzdeki yılın ilk ayında bu zamlar yürürlülüğe girmektedir. Emekli zamları hakkında sizleri bilgilendireceğimizi düşündüğümüz bu yazıda emeklilik zamlarının yüzdesini sizler ile paylaştık.

2017 yılında emekli maaşına zam yapılacak mı

Yılın son günlerine yaklaştıkça yapılan zamlar ve alınan vergiler gündeme oturdu. Her yıl yapılacak olan zamlar genel olarak yıllık enflasyon oranına göre bir zam artışı sonucu belirlenmektedir. Bu zam artışı ise her yıl farklı oranlar ile karşımıza gelmektedir. zaman zaman hiçte zam yapılamayabilir. Ancak bu sene 2017 yılından itibaren yetkililer bazı meslek gruplarının maaşlarında zamma gidileceğini söyledi. Bu zam oranları yetkililer tarafından tahmin edilmeye başlandı. Bu tahminler ise aylık enflasyon oranının ortalamasına göre belirlenmektedir .Aralık ayının enflasyon oranı yapılan Ötv zamları ve sigara, alkol zamları ile beraber oldukça artacak olsa da bu önceki aylarda enflasyon oranı çok düşük olarak belirlendi genel olarak yapılacak zamlar ise yine vatandaşı tatmin etmeyeceğe benziyor.

Emekli Zammı İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Bu tahminlerin artması ile beraber insanlar merakla SSK, Bağ- Kur ve devlet memurlarının ne kadar zam alacağını merak ediyor. günümüzde insanlar artık iş bulurken özellikle iş gücünün düşük olacağı yılları hesap ederek iş kriterlerini oluşturmaktadır. Bu iş kriterleri genel olarak emeklilik maaşının ne kadar olacağı ile alakalıdır.Emeklilik ülkemizde oldukça önemli olan ve hatta ilk iş gününden bu yana insanların sürekli kafasını meşgul den bir konudur Maaşı ne kadar az olursa olsun artık insanlar emeklilik gününü düşünerek işlerine devam etmekte ve böylelikle sigorta primleri iş verenleri tarafından ödenmektedir. Artık insanlar için belirleyici olan bu hususta her çalışan için ayrı bir anlam kazanmaktadır. Bu kadar önemli olan bir konuda zam müjdesi hem emekli olacak olanlara hem de emekli olanlar için oldukça sevindirici bir haber iken halkın ger bildirimleri bu konuda mutsuz olduklarını düşündürtüyor. Yapılacak zammın hiç bir şekilde sevindirici bir yanı olmadığını düşünseler de bu zam bu yıl ki enflasyon oranına göre oldukça büyük miktarlı bir zam olduğunu da unutmama gerekmektedir Özellikle son zamanlardaki ekonomik kriz dedikoduları insanları ve zam yapacak olan yetkilileri oldukça olumsuz etkilemektedir .2017 yılında emekli zammının ne kadar olacağı hakkında sizlere bilgi veren bu yazımızda emeklilik zammının oranları hakkında sizleri bilgilendirelim. Her meslek grubu kendi içerisinde yapılacak zamlar ile maaşları farklı olacaktır. Ancak bu yıl ki enflasyon oranı yaklaşık yüzde yedidir. Bu oran baz alınacak olursa da emeklilik maaşlarında yaklaşık % 4 oranında zam olacaktır. En güncel emekli zammı hakkında bilgileri bağlı olduğunuz sigorta kurumuna başvurarak öğrenebilirsiniz