Gündem 2018/2 KPSS tercihleri ne zaman alınacak? KPSS tercihleri

2018/2 KPSS tercihleri ne zaman alınacak? KPSS tercihleri

08.12.2018 - 16:54 | Son Güncellenme:

KPSS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından bu yıl içinde gerçekleştirilen KPSS lisans, önlisans ve ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından memur olma hayali kuran adaylar KPSS tercihlerinin hangi tarihler arasında alınacağını araştırmaya başladı. ÖSYM işlem takvimine göre o tarih belli oldu.

2018/2 KPSS tercihleri ne zaman alınacak KPSS tercihleri

KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından memur olabilmek için ÖSYM tarafından KPSS tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını araştıran adaylara sevindiren haber geldi. Memur olabilmek için ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tablolara göre başvurularda bulunacak adaylar tercih kılavuzu ve kontenjanların ne zaman yayımlanacağını merak ediyordu. ÖSYM işlem takvimine göre o tarih belli oldu.

Haberin Devamı

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK? ÖSYM DUYURDU

KPSS 2018/2 tercih işlemleri ÖSYM işlem takvimine göre 11-20 Aralık tarihleri arasında alınacak. KPSS tercihleri için adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan tercih kılavuzuna göre belirtilen tarihler arasında tercih işlemlerini gerçekleştiricek.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacak.