Gündem 2018 KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı (ÖSYM KPSS ortaöğretim kılavuzu)

2018 KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı (ÖSYM KPSS ortaöğretim kılavuzu)

05.07.2018 - 07:10 | Son Güncellenme:

2018 KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği KPSS ortaöğretim başvuru işlemleri geçtiğimiz gün başladı ve işlemler 19 Temmuz tarihinde sona erecek. Adaylar KPSS ortaöğretim sınavına TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra başvuru yapabilecek.

2018 KPSS Ortaöğretim başvuruları başladı (ÖSYM KPSS ortaöğretim kılavuzu)

KPSS ortaöğretim başvuruları başladı. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Temmuz ayına girilmesiyle birlikte vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. KPSS ortaöğretim sınavı için başvurular ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınmaya başlandı. 3 Temmuz'da başlayan başvurular 19 Temmuz'da sona erecek. Adaylar bu süre zarfında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden KPSS ortaöğretim başvuru işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki KPSS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sınavı ÖSYM tarafından 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. 10:15'te başlayacak olan sınav 130 dakika sürecek.

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KPSS ortaöğretim başvurusu adaylar tarafından 3-19 Temmuz tarihleri arasında ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifre ile giriş yapıldıktan gerekli adımlar takip edilerek başvuru işlemi tamamlanabilecek. Adaylar sınav ücreti olan 60 TL'yi en geç 20 Temmuz tarihine kadar ödemek zorunda aksi takdirdi sınav başvuruları geçersiz sayılacak. KPSS ortaöğretim sınav ücretini ÖSYM'nin başvuru sayfası üzerindende gerçekleştirebilmek mümkün.

KPSS SINAV MERKEZLERİ:

Sınav merkezi tercihleri alanlarına adayın adresinde yer alan merkez veya bu merkezlere yakın olarak Merkezimiz tarafından belirlenen sınav merkezlerinden biri yazılacaktır. Bu alanlara sadece sistem tarafından izin verilen sınav merkezlerinden biri yazılabilir.

Haberin Devamı

Lefkoşa sınav merkezini en az bir uyruğu KKTC olanlar, ortaöğretimi KKTC olanlar, KKTC’de görevli T.C. kamu personeli (eş ve çocukları dâhil) tercih edebileceklerdir. KKTC’de görevli T.C. kamu personeli (eş ve çocukları dâhil) resmi görevli olduğunu gösterir belgeleri ile Lefkoşa ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünde yapacakları başvuruda Lefkoşa sınav merkezini tercih edebileceklerdir ancak, bu adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bilgi güncellemesi
yapamayacaklardır.