Gündem 2021 Bursluluk sınavı ne zaman, sınav giriş belgeleri yayımlandı mı? İOKBS sınavı hangi tarihte?

2021 Bursluluk sınavı ne zaman, sınav giriş belgeleri yayımlandı mı? İOKBS sınavı hangi tarihte?

03.04.2021 - 11:33 | Son Güncellenme:

2021 Bursluluk sınavı konusunda araştırmalar devam ediyor. 8-26 Şubat tarihleri arasında MEB tarafından başvuruları alınan 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılım sağladığı bursluluk sınavı başvurularının sona ermesinin ardından sınava katılım sağlayacak olan adaylar araştırmalarını sıklaştırdı. Peki İOKBS sınavı hangi tarihte gerçekleştirilecek, sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

2021 Bursluluk sınavı ne zaman, sınav giriş belgeleri yayımlandı mı İOKBS sınavı hangi tarihte

Bursluluk sınav giriş belgeleri yayımlandı mı sorusu adaylar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. 8-26 Şubat tarihleri arasında başvuruları tamamlanan İOKBS sınavı için adaylar Nisan ayına girilmesi ile birlikte araştırmalarını sıklaştırdı. Peki Bursluluk sınavı ne zaman, hangi tarihte gerçekleştirilecek. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfların katılım sağlayacağı Bursluluk sınavı giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

2021 Bursluluk sınavı bu yıl 25 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 10:00'da başlayacak olan sınavda adaylara Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacaktır.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bursluluk sınavı sonuçları 18 Haziran 2021 tarihinde adayların erişimine açılacak.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVINDA ADAYLARA HANGİ SORULAR YÖNELTİLECEK?

2021 Bursluluk sınavında 5,6, ve 7'inci sınıflar için sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilimler, ve Sosyal Bilgiler derslerinden 25'er soru yöneltilecek

8'inci sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri derslerine ek olarak Sosyal Bilgiler dersi kapsamında adaylara (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) soruları yöneltilecek.

9, 10 ve 11’inci Sınıflar ise Türk Dili Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji) derslerinden sorular yöneltilecek

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ise (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) derslerinden sorular adaylara yöneltilecek