Gündem 23 Haziran YSK seçmen sorgulama ekranı! İstanbul Yerel Seçimlerinde nerede oy kullanacağım?

23 Haziran YSK seçmen sorgulama ekranı! İstanbul Yerel Seçimlerinde nerede oy kullanacağım?

14.05.2019 - 11:32 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından geçtiğimiz hafta yenileneceği açıklanan İstanbul Yerel Seçimleri için heyecan başladı. Bu seçimde de oy kullanacak milyonlarca İstanbullu seçmen, büyük bir merakla nerede oy kullanacağım sorusunun yanıtını arıyor. İşte 2019 YSK seçmen sorgulama ekranı...

23 Haziran YSK seçmen sorgulama ekranı İstanbul Yerel Seçimlerinde nerede oy kullanacağım

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından İstanbul Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verilmiş 23 Haziran, İstanbulluların yeniden sandık başına gideceği tarih olarak YSK tarafından duyurulmuştu. İstanbul'da yer alan 10 milyonun üzerinde seçmenin oy kullanacağı İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde tek bir oy kullanılacak.

Haberin Devamı

Seçimin yenileneceğini öğrenen vatandaşlar YSK ve e-devlet üzerinden seçmen kayıtlarını ve bilgilerini kontrol edebiliyor. Peki YSK seçmen sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Seçmen kağıtları öncelikle muhtarlıklarda asılacak ve seçmenler muhtarlıklardan seçmen sorgulama yapılabilecek. Ayrıca www.ysk.gov.tr'den, mobil cihazlara indirilen 'Seçmen Sorgulama' uygulaması ve e-Devlet kapısından da sorgulama yapmak mümkün.

YÜKSEK SEÇİM KURULU SEÇMEN SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRENCİLER NEREDE OY KULLANACAK?

Öğrenim gördükleri yerlerde oylarını kullanmak isteyen öğrenciler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve kaldıkları yurt müdürlüğünden de yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgelerle bağlı bulundukları okul ve yurtların ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ile eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri halinde bulundukları yerden oy kullanabilecek.

Haberin Devamı

GÖRME VE ORTEPEDİK ENGELLİ SEÇMENLER İÇİN ÖNCELİK

Görme ve ortopedik engelli seçmenler oylarını, 75 yaş ve üzeri seçmenler gibi aile bireyleri ile birlikte sandık alanlarının giriş katlarında kurulacak sandıklarda kullanabilmek için engelli olarak kayıtlı olup olmadığını www.ysk.gov.tr adresinden, "Seçmen Sorgulama" uygulamasından ve e-Devlet kapısından öğrenebilecek.

YATAĞA BAĞIMLI ENGELLİ SEÇMENLER

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 17 Ocak'a kadar "Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu" veya 3Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu" ibare yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu"nu doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere bağlı bulundukları muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecek.

Haberin Devamı

Seçmenler bugünden itibaren YSK'nin "www.ysk.gov.tr" adresinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasını da yapabilecek.