Gündem 350 kiloluk Mustafa Özaçar öldü

350 kiloluk Mustafa Özaçar öldü

06.05.2008 - 18:25 | Son Güncellenme:

.

350 kiloluk Mustafa Özaçar öldü

BOLU’nun Banaz Köyü’nde yaşayan obezite hastası 320 kilo ağırlığındaki 36 yaşındaki Mustafa Özaçar, böbrek yetmezliğinden yaşamını yitirdi. Tedavi görmeden önce 350 kiloya ulaşan Mustafa Özaçar ilaç tedavisi ve diyetin ardından 180 kiloya kadar düşmüş, ancak tedavinin sona ermesinin ardından yeniden kilo almıştı.

Haberin Devamı

Bolu’nun Banaz Köyü’nde çiftçilik yapan, evli ve 2 çocuk babası Mustafa Özaçar, 4 yıl önce 350 kiloya ulaşmıştı. 12 kişi tarafından taşınan Mustafa Özaçar güçlükle hastaneye kaldırıldı. Bolu’dan, İstanbul Okmeydanı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mustafa Özaçar'da, ayrıca aşırı kiloya bağlı olarak kalp, böbrek, solunum yetmezliği ve tansiyon hastalıkları da tespit edildi. Mustafa Özaçar ilaç ve diyet programı sayesinde 180 kiloya düştü. Ancak, Mustafa Özaçar evine döndükten sonra yeniden kilo almaya başladı. Mustafa Özaçar birkaç kez İstanbul’da tedavi görerek kilo verdi. Ancak her Bolu’ya dönüşünde yeniden kilo almaya başladı.

Bir hafta önce midesindeki yanma şikayeti ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne kaldırılan ve 320 kilo ağırlığında olan Mustafa Özaçar burada gördüğü tedavinin ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Böbrekleri çalışmayan Mustafa Özaçar, diyaliz makinesine bağlanmak istemeyerek tedaviyi kabul etmedi. Dün gece ambulansla evine getirilen Mustafa Özaçar, bu sabah saat 06.00 sıralarında öldü.

Haberin Devamı

Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde Mustafa Özaçar’ın yanında bulunduğunu söyleyen eniştesi Kazım Tok, “Bir hafta önce hastaneye gittik. Doktorlar Mustafa’yı muayene etti. Mustafa’nın böbrekleri iflas ettiği için diyaliz makinesine bağlanması gerekiyordu. Ancak, Mustafa bunu kabul etmeyerek, hastaneden ayrılmak istedi. Mustafa’nın Yeşil Kartı’nın süresi dolmuştu. Hastene de 2 bin 800 YTL’lik fatura çıkarttı. Biz kefil olduk, Mustafa da senet imzaladı. Ambulansla Bolu’ya geldik. Sabaha karşı böbrekleri iflas ettiği için öldü” dedi.

TABUT BULUNAMADI

Bolu’nun Banaz Köyü’nde yaşayan obezite hastası Mustafa Özaçar’ın cenazesi evinin önünde kurulan çadırın içerisinde yıkandı.

Bolu Belediyesi’nden 320 kiloluk Mustafa Özaçar için tabut istenildi. Ancak, 320 kiloyu kaldırabilecek bir tabut bulunamadı. Bunun üzerine Bolu Belediyesi ambulans gönderdi. Ambulansın içerisindeki sedye çıkarılınca, araç tabanındaki sedyeyi tutan sabit demir kızak ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Demirin cenazeye zarar vermemesi için evin ahşap giriş kapısı sökülerek demir kızağın üzerine kondu. Daha sonra kefene sarılı cenaze battaniye yardımıyla 15 kişi tarafından güçlükle ambulansa taşınarak ahşap kapının üzerine kondu.

Ambulansa konulan cenaze Banaz Köyü Camii’nin avlusuna götürüldü. İkindi namazı için cenaze ambulansın içerisinde bekletiliyor.

Mustafa Özaçar için köy mezarlığında özel mezar hazırlandı. 1 metre 20 santim genişliğinde, 2 metre 20 santim uzunluğunda ve 1 metre 20 santim derinliğinde mezar kazıldı.

Bu arada, Mustafa Özaçar’ın çocukları 11 yaşındaki Erdi ve 13 yaşındaki Emrah, babalarının cenazesi başında dualar okudular.

TOPRAĞA VERİLDİ

Obezite hastası Mustafa Özaçar'ın cenazesi, Bolu'nun Banaz Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Mustafa Özaçar'ın cenazesinin bulunduğu ambulans, köy caminin avlusunda dururken, kapıları açılan ambulansın önünde cemaat ikindi namazının ardından cenaze namazı için saf tuttu. Cenaze namazına AKP İl Başkanı Mehmet Emin Güz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ve köy halkı katıldı. Cenaze namazının ardından, ambulans köy mezarlığına doğru ilerlerken, cemaat de arkasından yürüdü. Ambulans köy mezarlığının girişine kadar gelirken, Mustafa Özaçar'ın cenazesi 25 kişi tarafından güçlükle ambulanstan alınarak 25 metre ilerdeki mezara taşındı. Mustafa Özaçar'ın cenazesi, yavaş yavaş mezara konuldu. Dualar okunurken, yakınları gözyaşlarını tutamadı.