Gündem 40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

08.02.2023 - 19:52 | Son Güncellenme:

Hatay’da 40 saat enkaz altında kaldıktan sonra ulaşılan 66 yaşındaki kadın, ekipleri görünce molozların arasında gülümsedi. Ekipler tarafından enkaz altından çıkarılan kadın hastaneye kaldırıldı.

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan deprem bölgesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen İzmit Belediyesi arama kurtarma ekipleri ile AFAD, enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Haberin Devamı

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

Çalışmalar sırasında ‘Sesimi duyan var mı?’ çağrısına cevap veren 66 yaşındaki kadına 40 saatte ulaşıldı. Enkaz altında yaşam koridorunda görüntülenen Şennur teyze, ekipleri görünce gülümseyerek gelecek yardımı bekledi. Sağlık ekiplerine teslim edilen kadın hastaneye sevk edildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA 65 SAAT SONRA BİR KİŞİ DAHA ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Deprem sonrasında yıkılan Hayrullah Mahallesi’ndeki Lütfiye Apartmanı’nın enkazından 65 saat sonra güzel bir haber daha geldi. Ekiplerin hummalı çalışması sonrasında göçük altında kalan Muhammet Recep (40) sağ olarak enkazdan kurtarıldı. Kurtarılma anı kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

8 YAŞINDAKİ ZÜBEYDE, 61 SAAT SONRA SAĞ KURTARILDI

Kahramankazan Belediyesi arama- kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş'ta 8 katlı Telbişoğlu Apartmanı'nın enkazında arama- kurtarma çalışması yürüttü. Arama kurtarma ekipleri, enkazdan gelen ses sonrası, 8 yaşındaki Zübeyde'ye ulaştı. Titizlikle yürütülen kurtarma çalışmasında Zübeyde'nin ekiplere, "Siz eve nasıl girdiniz" sorusuna ekiptekilerin "Camdan girdik" diyerek cevap vermesi çevredekileri gülümsetti.

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

'KARDEŞİM MİNİK, ÖLEBİLİR'

8 yaşındaki Zübeyde, kendisini kurtarmaya çalışan ekip üyelerinin nasılsın sorusuna, "Kardeşim minik, ölebilir. Şurada benim yanımda yatıyor. Onun adı Mehmet Taha, benim adım Zübeyde" diyerek karşılık verdi.

Ekiplerce kurtarılan ve sağlık personelince ilk müdahalesi enkaz başında yapılan küçük Zübeyde, sedye ile ambulansa taşınıp, hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin enkazdaki çalışmaları devam ediyor

KÜÇÜK FATMA, 61 SAAT SONRA ENKAZDAN SAĞ KURTARILDI

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde, bölgeye giden çok sayıda ekip, enkazlardaki arama- kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Hatay’da çöken bir apartmanın enkazında mahsur kalan Fatma Açıkgöz’ü bölgeye giden Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile UMKE ekipleri depremden 61 saat sonra hafif yaralı olarak kurtardı. Açıkgöz, ambulansa alındığı sırada kendisini karşılayan yakınlarına “ne olur yanıma biriniz gelsin" dedi.

Haberin Devamı

Konya'dan giden itfaiye ekibinin deprem bölgesine ulaştığı andan itibaren enkazdan canlı çıkardığı vatandaş sayısı ise 103 oldu.

 

DEPREMİN 62. SAATİNDE ENKAZDAN SAĞ OLARAK ÇIKARTILDI

Hatay'da depremin 62’inci saatinde İstanbul Eyüpsultan Belediyesi ekipleri, bir vatandaşı enkazın altından sağ olarak kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak üzere pek çok şehirde hasar ve can kaybı yaşandı. İstanbul Eyüpsultan Belediyesi de depremin yaşandığı ilk gün 13 personel ve bir araçtan oluşan Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) ekiplerini arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için AFAD koordinesinde deprem bölgesine gönderdi. AFAD'ın koordinesinde Hatay İskenderun'daki çalışmalara katılan ESAY arama kurtarma ekibi, bugüne kadar 32 kişiyi enkaz altından sağ olarak çıkardı. Depremin 62’inci saatinde de İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisi karşısında yer alan bir binada çalışma yapan ESAY ekipleri, bir genci enkazın altından sağ olarak çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

Haberin Devamı

40 saat sonra enkaz altından gelen gülümseme

ADIYAMAN’DA 1 KİŞİ ENKAZDAN 65 SAAT SONRA KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, Adıyaman merkezde Ali Taşçı Mahallesi’nde çöken Hidayet Apartmanı’nda enkaz altında Nurgül Bayın isimli kadını 65 saat sonra sağ olarak kurtardı. 3 saatlik hummalı çalışmanın ardından kurtarılan kadının görüntüleri kameraya yansıdı.

13 YAŞINDAKİ ENES ENKAZ ALTINDAN SAĞ SALİM ÇIKARTILDI

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Günlerdir özveri ile kurtarma çalışmalarına katılan Rize'den giden ekiplerden sevindirici görüntüler gelmeye başladı. Saatler geçmesine rağmen umut dolu bekleyişler sürerken Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde enkazın altında kalan 13 yaşındaki Enes'i bulunduğu yerden çıkartmak için bir yandan çalışma yapan ekipler diğer yandan küçük çocuğu sakinleştirmeye çalıştı. Saatler sonra ulaşılabilen ve ilk sözü ‘Çok kötüyüm’ olan Enes başarılı çalışmanın ardından hayata yeniden merhaba dedi. Enkaz altından alkışlar eşliğinde çıkartılan Enes sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

GİRESUN EKİBİ 8 YAŞINDAKİ NİSA’YI 64 SAAT SONRA KURTARDI

Göçük altından 64 saat sonra kurtarılan Nisa’nın enkaz altından çıktıktan sonra kendisini kurtaran Giresun Belediyesi itfaiye personeline; “Artık gözümü açabilir miyim?” demesi hüznün ve sevincin bir arada yaşanmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bölgeye giden Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Nisa’nın kurtarılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda; “Adıyaman’da enkazın altından çıkarıldıktan sonra ‘Abi gözümü açayım mı?’ dedi, 8 yaşındaki Nisa kızımız. Sen gözünü hep umutla aç canım benim. İlaç gibi geldin bize. Ekiplerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.