Gündem 45 bin öğretmen alımına ilişkin branşlar belli oldu

45 bin öğretmen alımına ilişkin branşlar belli oldu

25.03.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 45 bin yeni öğretmen atama müjdesinin ardından atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımı dün itibarıyla belli oldu.

45 bin öğretmen alımına ilişkin branşlar belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen ataması için ön başvuruların 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınacağını, atamaların ise 8 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. Atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesine http://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

103 alana atama

Atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımına ilişkin açıklamasında Bakan Özer, şu bilgileri verdi: “Öğretmen adaylarımızın ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 4 Nisan’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek, sonuçlar ise 18 Nisan’da açıklanacak. Öğretmen adaylarının atama tercihlerini 2-6 Mayıs tarihleri arasında alacağız, atama sonuçlarını ise 8 Mayıs’ta açıklayacağız. Öğretmenlerimiz 1 Eylül’den itibaren de okullarında görevlerine başlayacak. Sürecin eğitim ailemize katılacak tüm öğretmen adaylarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” Özer, atama yapılacak alanlara başvuru için 50 taban puanın esas alındığını ifade etti.