Gündem 6 koldan saha çalışması

6 koldan saha çalışması

20.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna yönelik kampanyasında hem sahada hem de söylemde farklı strateji izleyecek.

6 koldan saha çalışması

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bu kapsamda ittifak liderleri sahada ayrı ayrı çalışacak. Farklı illerde seçmenle buluşacak olan altı liderin bir kereye mahsus toplu görüntü verebileceği belirtiliyor. İlk turda liderlere eşlik eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş bu kez kendi bölgelerinde çalışacak. Mitingler yerine, medya buluşmaları, odak grup buluşmaları, kapalı salon toplantıları, hemşehri dernekleri, iş dünyası, meslek grupları ziyaretleri ve milliyetçi, muhafazakar kesimlere yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. Seçim günü altı partinin eski, yeni tüm milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ve hatta liderleri sandıkları gezecek. 

Haberin Devamı

‘Türkiye için karar ver’ 

Seçim çalışmalarında kullanılan otobüs, minibüs, araçlarda “Türkiye için karar ver” yazacak. Kampanya görsellerinde “Gaffar Okkan’a pusu kuranlarla, Konca Kuriş’i domuz bağıyla boğanlarla birlikte mi yürüyeceksin? Karar ver”, “10 milyon mülteciyi içimize salanlara, Suriyelileri pazarlık konusu yapanlara vatanımızı bırakmayacağız. Karar ver”, “Depremde kan ve çadır satanlarla, canları enkaz altında bırakanlarla birlikte mi yürüyeceksin? Karar ver”, “Türk Ordusuna kumpas kurana, Türk bayrağından rahatsız olana, sınırları korumaktan aciz kalana ‘evet’ mi diyeceksin? Karar ver”, “Teröristler dize gelecek. Mülteciler evine dönecek. Hırsızlar hesap verecek. Karar ver”, “Andımızı yasaklayanlarla, T.C. ibaresini kaldıranlarla, şehidimize ‘kelle’ diyenlerle yan yana mı duracaksın? Karar ver”, “Vatanını seven sandığa gelsin” ifadeleri kullanılacak. İlk turda Cumhur İttifakı’nın karşı propagandasının etkili olduğu görülen “terör” konusunda daha net açıklamalar yapılacak, açılım sürecinde atılan adımlar yaşanan gelişmeler altı çizilerek vurgulanacak. Genç seçmen ve kadın seçmenlere yönelik ise HÜDA PAR üzerinden yapılacak eleştiriler ile etkili olunmaya çalışılacak.