Gündem 7 üyelik için 83 başvuru

7 üyelik için 83 başvuru

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 Nisan referandumunun ardından yapısı değiştirilen ve adı Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) olarak değiştirilen kurula TBMM’den yedi üye seçilecek. Yedi üye seçimi için TBMM Başkanlığı’na 83 başvuru yapıldı.

7 üyelik için  83 başvuru

Başvuranların 36’sı Yargıtay üyesi, sekizi Danıştay üyesi, 32’si avukat, yedisi öğretim üyesi.
83 aday arasında, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi, MHP ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatlığını da yapan Hamit Kocabey, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un kardeşi Yargıtay üyesi Mustafa Abdullah Coş, firari işadamı Akın İpek’in sahibi olduğu Koza İpek Holding’e kayyum atanan Avukat Hasan Ölçer’in de yer alıyor.
Adaylar arasında yer alan Mustafa Kurtaran, paralel yapı soruşturmaları kapsamında tahliye kararlarına imza atan ve HSYK tarafından meslekten ihraç edilen hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılandığı Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi olarak görev yapıyor.
Eski Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Danıştay 6. Daire üyesi Cafer Ergen, Erdoğan tarafından 2014’te Danıştay üyesi seçilen eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Ballı da yine 83 aday arasında yer alan isimlerden. Mevcut kurulun iki üyesi Alp Arslan ile Emin Sınmaz ise yeniden seçilebilmek için aday oldu.