Gündem 9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler! Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81'e ulaşıldı

9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler! Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81'e ulaşıldı

10.04.2023 - 10:39 | Son Güncellenme:

İzmir’de Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 8 aylık Pera Başkes'in Duabi'de gerçekleştirilmesi planlanan tedavisinde gereken 35 milyon TL için valilik onaylı kampanya ile yüzde 81'i toplanabildi.

9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81e ulaşıldı

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ziraat mühendisi baba Burak Başkes ve peyzaj mimarı anne Deniz Başkes'in (28) kızları Pera bebeğin 9 günlükken SMA Tip-1 hastası olduğu anlaşıldı. Pera bebek, topuktan alınan kan ile erken tanı konan ilk bebek oldu. Başkes çifti tanı konulduğu andan itibaren Pera bebeğin sağlığına kavuşması için mücadele etmeye başladı. Başkes ailesi, Pera için valilik izinli bir destek kampanya başlattı. Pera'nın Duabi'de gerçekleştirilmesi planlanan tedavisinde gereken 35 milyon TL için 'Pera'nın kanatları ol' kampanyasının yüzde 81'i toplanabildi.

Haberin Devamı

9 günlükken SMA hastası olduğunu öğrendiler Pera bebeğin kampanyasında yüzde 81e ulaşıldı

'YÜZDE YÜZE ULAŞMAK İSTİYORUZ'

Baba Başkes, "Artık son rakamlar toplanıyor. Bir an evvel hızlanmak istiyoruz. Türkiye'de karşılanan bir ilaç vardı. Onun şu an beşinci dozunu aldık. O ilaç bu hastalığı yavaşlatan etkili bir ilaç ama kesin çözüm olmayan bir ilaç. İzmir'deki nöroloji doktorumuz bir an önce tedaviye başlamamız gerektiğini, kas kayıplarının zamanla etkisini göstereceğini söyledi. Haftanın üç gün fizik tedavi sürüyor" dedi.

Öte yandan destek olacak kişilere seslenen baba Başkes, "Pera'nın da sizin evlatlarınız gibi sağlıklı olup parklarda koşup oynaması için hastanede değil beşiğinde büyümesi için sizlere çok ihtiyacımız var. Son bir çaba, son bir gayretle mübarek ramazan ayında yüzde 100'e ulaşmak istiyoruz. Fitre ve zekatlarınıza da talibiz" diye konuştu.