Gündem ‘AB meselesi bizim için artık bitti’

‘AB meselesi bizim için artık bitti’

20.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, MYK ile MDK toplantısının ardından “AB’nin kirli, kindar ve tarihi hesaplarla ihata edilmiş müzakere defteri açılmamak üzere ister tek taraflı ister iki taraflı olsun mutlaka kapatılmalıdır. Bizim için AB bitmiştir” dedi.

‘AB meselesi bizim için artık bitti’

Beyza Coşkun - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlığında gerçekleştirilen MYK, MDK ortak toplantısının ardından partisinin 14. Olağan Kurultayı’nın 17 Mart 2024’te yapılacağını açıkladı. “Yeni anayasadan, CHP’deki genel başkanlık yarışına kadar pek çok konuda önemli değerlendirmelerde bulunan MHP lideri, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TANRIKULU TEPKİSİ: TSK’ne saldırmak şerefini kaybetmiş vatansızların harcıdır. TBMM’de yeri yoktur. Hukuk ve demokrasinin kuralları işletilerek bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmeli, mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır.

AYM, NEYİ BEKLİYOR?: (HDP kapatma davası): HDP’yle ilgili açılan kapatma davası hala sürüncemededir. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) yolu yol değildir. Mevcut haliyle AYM’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını gözetmek yerine HDP’nin ve bölücülüğün değirmenine ısrarla su taşıdığı ayan beyan ortadadır. HDP’nin ve devamı niteliğindeki Yeşil Sol Parti’nin bir gün bile faaliyet içinde olması zillettir. Sormak lazımdır ki, AYM neyi bekliyor? Nasıl bir delil istiyor?

YOL AYRIMINA GELDİK: AB’nin Türkiye’yi üye olarak kabul etmeye niyeti hiç olmamıştır. Türkiye bir yol ayrımına, tarihin ve milletin çağrısına riayet ederek bir karar vermenin eşiğine gelmiştir. Vakit Brüksel macerasına son vermenin vaktidir. AB’nin kirli, kindar ve tarihi hesaplarla ihata edilmiş müzakere defteri açılmamak üzere ister tek taraflı ister iki taraflı olsun mutlaka kapatılmalıdır. Bizim için AB bitmiştir. AB’yle doğmadık, AB’siz de ölmeyiz. Bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. Ülkemizi yargılayan, sinirlerimizi geren, milli şerefimize dil uzatan bir birlik yapısının isteseler de artık içinde olamayız, olmamalıyız.

Haberin Devamı

YENİ ANAYASA: MHP hazırdır. Cumhuriyet’in 100’ncü yıldönümünde 100 maddelik anayasa teklifimizle de hazırlıklarımız tamamlanmış, bizatihi Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaşılmıştır. Cumhur İttifakı olarak başaracağımızdan kuşku duymuyorum.

AZERBAYCAN’A DESTEK: Ermenistan ateşle oynamaktan vazgeçmeli, aklını başına almalıdır. Karabağ Türk’tür, Türk’ün yurdudur, can Azerbaycan’ın ayrılmaz, ayrılamaz, koparılamaz vatan toprağıdır. Ermenistan aklını başına almalı, ateşle oynamaktan vazgeçmeli.

YEREL SEÇİMDE İŞBİRLİĞİ: (Ortak adayınız olacak mı?) Cumhur İttifakı anlayışı içerisinde, 81 ilde, 922 ilçede, 30 büyükşehir belediyesinde ve 11 deprem illerimizde masaya oturacağız Cumhur İttifakı olarak. Türkiye’nin geleceği için en doğru karar verme şuuru ile hareket edeceğiz. 7 Ekim’de AK Parti’nin kongresi var. Kongreden sonra, belediye seçimleri üzerinde çalışmalarını hızlandıracaklardır. Biz Cumhur İttifakı ruhu ile hareket ediyoruz, hem kadrolarımızla hem il ilçelerin durumu ile alınan oylarla, neyimiz varsa masamızın üstüde ve bununla ilgili de iki arkadaşımızı görevlendirdik.

Haberin Devamı

‘Kılıçdaroğlu’nu üzmesinler’

ALTILI MASA: (Tavşan adaydan kasıt Özgür Özel mi?) Altılı Masa’nın çalışma düzeni ve her akşam yedikleri yemeğin menüsü hakkında bilgi sahibi değilim. Bildiğim bir tek gerçek var; Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterme arzusu taşıdılar. Mevcutları içerisinde de Altılı Masa’nın en yetkilisi TBMM’de temsil kabiliyeti yüksek olan kişi Kılıçdaroğlu’dur. İsteğim Kılıçdaroğlunu üzmesinler.

KOMŞULUK BİTTİ: (İYİ Parti’ye komşuluk çağrısı geçerli mi?) Mahallede komşuya verilecek ev olmadığı anlaşılmıştır.