Gündem Abbas Güçlü’ye Onur Ödülü

Abbas Güçlü’ye Onur Ödülü

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Basın Ödülleri Yarışması’nın bu yıl 4.’sünü düzenledi. Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Mehmet Ali Dim, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı programda, başarılı gazetecilere ödülleri verildi.

Abbas Güçlü’ye Onur Ödülü

Törende gazeteciler Abbas Güçlü, Sedat Ergin, Yavuz Donat, Nazlı Çelik, İsmail Küçükkaya, Sabiha Doğan’a Meslek Onur Ödülü verildi. Törende yaptığı konuşmada Güçlü, Gaziantep’in ekonomi başta olmak üzere birçok alanda başarılı olduğunu belirterek, eğitimde aynı başarının yakalanamadığına dikkat çekti. Eğitimin Gaziantep’in geleceği için önemine dikkat çeken Güçlü, “Gaziantep’in eğitimde son sırada yer aldığı açıklanıyordu. Ancak bakanlarınız çıkıp önlem olarak sonuçların açıklanmasını yasaklıyor. Böyle bir anlayış olamaz. Üzerini kapatmak yerine eğitimi yükseltmek lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yatırımlar sürüyor

Güçlü’ye ödülünü veren Ak Parti Gaziantep milletvekili Nejat Koçer de kente çok önemli eğitim yatırımları yaptıklarını ve şu anda bin dersliğin yapımının sürdüğünü belirterek, bu okullar bittiğinde önemli bir sorunun çözüleceğini ifade etti.

Anadolu’da gazetecilik yapmanın zorluklarından bahseden GGC Başkanı İbrahim Ay ise meslektaşlarının her türlü ödülü ve övgüyü hak ettiğini söyledi. İbrahim Ay, 14 bloktan oluşan 365 dairelik TOKİ Basın Konutları Projesi’nin bittiğini ve şubatta anahtar teslim töreninin yapılacağını da açıkladı.