Gündem ‘ABD’nin F-16 kararı memnuniyet verici’

‘ABD’nin F-16 kararı memnuniyet verici’

13.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Kısıtlamaların kaldırılmasıyla Türk savunma sanayii daha hızlı yol alacaktır” dedi.

‘ABD’nin F-16 kararı memnuniyet verici’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı’na başkanlık etti. Beştepe’de 3 saat 20 dakika süren toplantının ardından Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HEDEF 60 MİLYAR DOLAR: Toplantımızda ekonomi, eğitim, terörle mücadele ve dış politika başta olmak üzere pek çok kritik konuyu detaylıca ele aldık. Deprem bölgesindeki çalışmalar her zaman olduğu gibi Kabine gündemimizin en önemli başlığıydı. Türkiye, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Turizmde 2023 senesi tarihimizin en iyi sezonu oldu. Gelen ziyaretçi sayısı 57 milyon kişiye ulaştı. 2024 yılı için hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar turizm geliridir. Ocak ayı ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artışla 20 milyar dolar oldu. Böylece tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık. İstihdamda da olumlu gidişat sürüyor. Türk lirası varlıklara yönelik talebin de yükselmesiyle ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor.

Haberin Devamı

2.ASTRONOTU GÖNDERECEĞİZ: Milli Uzay Programımız kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonumuzu başarıyla hayata geçirdik. İkinci astronotumuzu da önümüzdeki aylarda yeniden deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceğiz.

SOMUT BİR İŞARET: ABD ile bir süredir yürüttüğümüz F-16 talebimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Ülkemize yönelik kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte inşallah Türk savunma sanayi bundan sonra daha hızlı yol alacaktır. İran ile yaptırımlar nedeniyle bir süredir yavaşlayan ikili ticaretimizi 30 milyar dolar hedefine ulaştırmakta kararlıyız. Farklı alanlarda imzaladığımız on yeni anlaşma ikili ilişkilerimizi geliştirme irademizin somut bir işaretidir.

IRAK’TAN BEKLENTİMİZ: Türkiye terörü kaynağında yok etme stratejisi ile bölücü terör örgütünü dar bir alana hapsetmiştir. Bölücü örgütün ömrünü uzatan ana faktör, kimi müttefiklerimiz ile Kuzey Irak’taki bazı yapıların teröristlere verdikleri desteklerdir. Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıdır. Irak’ın teröre karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz. Iraklı kardeşimizden haklı beklentimiz, Irak toprakları ülkemize yönelik terör eylemlerine üs olarak kullanılmasına izin verilmemelidir. Gerek Dışişleri Bakanımız gerek MİT Başkanımız gerekse Milli Savunma Bakanımız hassasiyetlerimizi Irak makamlarına iletti.

Haberin Devamı

FIRSAT VERMEYECEĞİZ: Son 10 yıldır her seçim dönemi öncesinde olduğu gibi, 31 Mart seçimleri yaklaşırken de milletimizi huzursuz edecek görüntüler ardı ardına gelmeye başladı. Terör saldırılarından eski Türkiye’den ödünç alınma provokatif çıkışlara kadar her türden oyun yeniden devreye sokuldu. Türkiye’nin 21 yıldır en büyük gücü olan güven ve istikrar iklimini bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

Mısır’a 12 yıl sonra ziyaret

GÜNDEMİMİZ GAZZE: Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katılacağız. Ardından Mısır Cum-hurbaşkanı Sayın Abdülfettah Es Sisi’nin davetine icabetle Kahire’ye geçeceğiz. Her iki ülkede de gündemimizin ilk sırasında Gazze olacak. Hitler özentisi Netanyahu yönetimi vahşet politikasında her gün yeni bir kırmızı çizgiyi aşıyor. Batı ise Netanyahu’nun katliamlarına göz yumuyor.