Gündem 'Aday olursa kimse karşısına çıkamaz'

'Aday olursa kimse karşısına çıkamaz'

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçimlerin ardından MYK’sını değiştirip, parti teşkilatlarını doğrudan kendisine bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde de il başkanları ile bir araya gelecek.

Aday olursa kimse karşısına çıkamaz

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kurmayları, “değişim” çağrılarını değerlendirirken parti örgütünde böyle bir havanın olmadığına işaret ederek, “Kamuoyu ile örgütü ayırmak lazım. Partide Genel Başkan’a destek yüksek. Kurultayda aday olursa da seçilir, karşısına kimse çıkamaz” görüşünü dile getirdiler.

Haberin Devamı

Kurultay sürecini başlatan CHP’de, parti örgütlerini kendine bağlayan Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde Ankara’da il başkanları ile buluşacak. Toplantının bayram arifesinde ya da bayramdan hemen sonra yapılması planlanıyor.

Kurmayları, CHP liderinin örgütleri kendisine bağlamasına ilişkin, “Kişi değişikliğinden ziyade bir yöntem değişikliği arıyor. Bir model var kafasında, yeni bir model. Onu bir şekilde uygulayacak” dedi.

CHP’li kurmaylar, “değişim” çıkışlarına ilişkin, “Kamuoyu ile parti örgütünü ayırmak lazım. Kongreyi kazanamazlar, imza toplayamazlar, partide Genel Başkan’a destek yüksek. Kendi de aday olsa Genel Başkan kurultayda seçilir” ifadelerini kullandılar.

‘Hiçbir engel yok’

Kurmayları, “Genel Başkan’a partide o destek var. Kongre takvimini en sıkıştırılmış haliyle açıkladık. Kurultayı da yapacağız. Değişim deniyorsa, daha ne yapılabilir ki? Bütün süreçleri başlattık, hükümleri işletiyoruz. Yarışan her alanda yarışsın. Hiçbir engel yok” vurgulamasını yaptılar.

Haberin Devamı

‘İki partilinin görüşmesiydi’

Parti içinde “değişim” çıkışını başlatan İBB Başkanı İmamoğlu ile yaptığı son açıklama ile adaylık sinyali veren CHP Grup Başkanı Özel’in 30 Mayıs’ta buluştuğu ortaya çıktı. İmamoğlu’na yakın kaynaklar Milliyet’e, “O tarihten önce ve sonrasında da görüştüler. İki partilinin görüşmesi” değerlendirmesini yaptılar.