Gündem AFAD Başkanı teleferik kazasındaki son durumu CNN TÜRK'e açıkladı

AFAD Başkanı teleferik kazasındaki son durumu CNN TÜRK'e açıkladı

13.04.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili CNN TÜRK'ten Emrah Çakmak'a açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Okay Memiş bölgedeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Memiş'in açıklamaları şöyle; Kesintisiz süren çok büyük bir kurtarma operasyonu yapılıyor. 16 kabinden 128 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik. 8 kabinde 43 vatandaşımız kaldı. Helikopterler ve yerden diğer uzman helikopterlerimiz de operasyonlarını yürütüyor.

Haberin Devamı

Helikopterlerin uçmuş olduğu alan çok sarp ve zorlu coğrafyası olan bir bölge. Bizim iplerle ve profesyonel dağcı ekiplerimizle kurtarma yapacağımız yer çok zorlu bir yer. Dolayısıyla helikopter ile kurtarma operasyonu gerçekleştiriyoruz. Helikopterler gece yarısından beri uçuyor aslında. Gece görüş ekipmanlarıyla birlikte gerçekten çok özenli ve dikkatli bir şekilde çalışmamız devam ediyor.

Şu anda Sahil Güvenlik Komtanlığı'na bağlı 4 helikopter, Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterimiz, jandarmamıza bağlı iki helikopterle birlikte alanda yeteri kadar toplamda 8 helikopterimiz var.

Ayrıca takviye olarak da gelecek ekiple beraber 8 helikopterin sürekli havada dönüşümlü olarak operasyona katıldığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

KABİNDEN TALİYELER NASIL OLUYOR?

Her helikopterimizde özel aparatlar var, vinçlerimiz var, sepetlerimiz var. Tabi bu arkadaşlarımız çok deneyimli arkadaşlar. Sadece ülkemizde değil dünyada kurtarma operasyonunda söz sahibi pilotlarımız ve personelimiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yanaşmasını ve diğer hususlarını tamamıyla kendileri belirliyorlar.

Dün rüzgar yoktu. Hava karanlık olmasına rağmen çok güçlü bir şekilde tahliyeler gerçekleştirildi. Ancak bugün yer yer o bölgede güçlü rüzgarlar var. Onun için daha dikkatli bir şekilde operasyonlarını yürütüyorlar.