Gündem Afife Ödülleri’ni ‘Sessizlik’ sardı

Afife Ödülleri’ni ‘Sessizlik’ sardı

01.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahneye çıkan ilk Müslüman Türk kadını Afife Jale onuruna düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 17.’si önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi

Afife Ödülleri’ni ‘Sessizlik’ sardı

17. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri önceki akşam Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Haldun Dormen, “Bu yıl değerlendirmeye alınacak oyunların en az 75 kişilik salonda oynanmış olması kriterini kaldırdık. Alternatif sahnelerde öyle güçlü prodüksiyonlar çıktı ki ortaya iyi ki bu kuralı kaldırmışız diyoruz. Türkiye’de tiyatro var dedirtiyor. 2. kat olsun 3. kat olsun, yerin dibinde olsun yine de gidip görün.”
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın ise kültüre yaptıkları desteğe dikkat çekerek “Bunların belki de en anlamlısı, 1951’de Muhsin Ertuğrul tarafından kurulan ve tiyatromuzun onlarca efsane ismine ev sahipliği yapmış Küçük Sahne’nin kuruluşuna verdiğimiz destektir. O gün başlayan tiyatro aşkımız, Afife Ödülleri ile sürüyor” dedi. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa’nın konuşmasından sahneye Afife Ödülleri’nin değişmez sunucusu Korhan Abay çıktı. Abay “T.C. Afife Ödülleri’ne hoşgeldiniz” diyerek ödüllerin anonsunu yaptı ve faziletin akıldan daha önemli olduğunu dile getirerek “Beni akil sayma fazıl say” dedi.
Afife Ödülleri’nde bu yıl İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Sessizlik” öne çıktı. Yılın en başarılı prodüksiyonu ödülüne değer görülen “Sessizlik” ayrıca yönetmeni Mehmet Birkiye’ye de yılın en başarılı yönetmeni ödülünü kazandırdı. Yılın en başarılı erkek oyuncusu “Babamın Cesetleri”ndeki performansıyla Öner Erkan, yılın en başarılı kadın oyuncusu ise “Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi” oyunundaki transseksüel rolüyle Sumru Yavrucuk oldu.
Gecede ayrıca Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne Erol Keskin, Cevat Fehmi Başkurt Özel Ödülü’ne Yiğit Sertdemir ve Yapı Kredi Özel Ödülü’ne Adalet Ağaoğlu değer görüldü.