Gündem Ağva’da gezilecek yerler

Ağva’da gezilecek yerler

30.04.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

İstanbul’un kargaşasına biraz olsun ara vermek istendiğinde yapılabilecek en kolay kaçamak küçük bir Ağva gezisidir. Tarihi ve doğal güzellikleri, yemyeşil büyük ormanları, masmavi güzel koyları ile her zevke hitap edebilen bir tatil imkânı sunmaktadır. Ağva; bisiklet sürmek, piknik yapmak, Roma mimarisi görmek, kayalıklarda gün batımı izlemek, kamp yapmak ve daha akla gelebilen her türlü etkinlik için verilebilecek ortak bir adrestir. Peki Ağva’da neler yapılır ve nerelere mutlaka gidilmelidir?

Ağva’da gezilecek yerler

Ağva Karadeniz sahili olan Şile’ye bağlı, Marmaris’in güzide tatil kasabalarından biridir. Göksu ve Yeşilçay derelerinin arasına kurulmuştur ve bu derelerde düzenlenen kano ve deniz bisikleti turları da tatilciler için Ağva gezisinin ayrıca ilgi çekici etkinliklerdendir. Normalde yerleşik nüfusu 2.500 civarında olan kasaba tatil zamanları yaklaşık 15.000 kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca kasaba içerinde bulunan hem yeşili hem maviyi sevenlerin vazgeçilmezi olan Ağva ormanları, koyları ve adacıkları ile herkese hayallerindeki tatili ve huzuru sunabilmektedir.

Haberin Devamı

Kilimli ve Kadırga Koyları

Ağva gezinizi mükemmel bir piknikle taçlandırmak istiyor ama yeri çok da uzak olsun istemiyorsanız ziyaret etmeniz gereken yer kesinlikle Ağva’ya 15 dakika uzaklıkta bulunan kilimli ve kadırga koyları. Güneşli bir yaz günü, hafif bir esinti eşliğinde piknik yapmak ve denize girmek için Kilimli ve Kadırga koyları mükemmel bir alternatif. Ayrıca olta balıkçılığının serbest olduğu koyda balık da tutabilir kendinizi dünyadan soyutlayıp huzurun doruklarına varabilirsiniz.

Hacıllı Köyü

Ağva kadar civar köyleri de doğal güzellikleri ile göz kamaştırmaktadır ve eksiksiz bir Ağva gezisi için bu köyler de mutlaka plana dâhil edilmelidir. Hacıllı köyü mağara ve şelaleleri ile Ağva tatilinizin gitmeden geri dönmemeniz gitmişken de doğal eşsiz güzelliklerini fotoğraflamanız gereken bir köy ve özellikle kampçıların yılın her mevsimi uğrak adresidir. Mağaralarından özellikle 11 Göller Vadisi, Balıklıkayalar ve Gürlek tarihsel önemleriyle ünlüdür. Bu mağaralar milattan sonra 2. yüzyılda hapishane olarak kullanılmışlardır.

Haberin Devamı

Ocaklı Kale

Şile kalesi olarak da bilinmektedir. Cenevizliler tarafından denizden gelebilecek saldırılara karşı inşa edilmiş ve Osmanlı Devleti tarafından da kullanılmış, 12 metre uzunluğunda bir gözlem kalesidir. Şile’deki 4 kale arasında en ünlüsüdür.

Kandıra, Kefke ve Kerpen Beldeleri

Farklı bir Ağva gezi planı da Kandıra, Kefke ve Kerpen Beldeleri üzerinden çıkarılabilinir. Ağva’nın doğusunda birbiriyle yarışır güzellikteki plajlar ve koyların arasından geçerek ulaşacağınız bu beldelerden Kandıra’da ünlü yoğurdunu tadabilir, Kefken’de Pembe Kayalıklarda ufak bir keşfe çıkabilir ve Kerpe’de bulunan Kartal Kayalıklarında romantik bir gün batımı izleyebilirsiniz.

Kalemköy

Hititler, Roma ve Osmanlı gibi çok büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış küçük belde tarihe tanıklık ederken geçmiş zamanın izlerinin silinmesine izin vermemiş bu güzellikleri bünyesinde günümüze kadar taşımıştır. Roma döneminden kalma mezarlar, kiliseler ve mimari yapılarını görmeden Ağva gezinizi tamamlamamalısınız.