Gündem AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türk'te tek tek anlattı

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türk'te tek tek anlattı

14.02.2024 - 20:31 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. İşte detaylar...

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu, projelerini anlattı. Hamza Dağ'ın açıklamaları özetle şöyle: İzmir'de yaşayan birçok kişiden fazla olarak İzmir'i bildiğimi düşünüyorum. Öğrencilik zamanlarım oldu İzmir'de. İzmir'de zorluğu da güzelliği de yaşadım. Öğrenciliğim avukatlığımın ilk dönemlerim hep İzmir sokaklarında geçmiştir. Tabi bir de milletvekilliğim dönemi var. Gitmediğim köy, mahalle kalmamıştır. Benim İzmir ile aramda hep duygusal bir bağ oldu. Ben İzmir'de siyaset yapmaktan hep keyif aldım, keyif alıyorum.

Haberin Devamı

Belediye başkan adayı olarak bir tepki, olumsuz bir tepki almadım. En olumsuz yaşadığım şey o olabilir, o da olumsuz değil. 'Siz Ankara'da İzmir'i daha iyi temsil ediyorsunuz' dedi. İnsanlar bizim diyaloğumuzu bilirler. 12 yıllık milletvekilliği boyunca yanında olduğumuz çok insan var. Lansmanımızda Eşsiz İzmir dedik. Eşsiz İzmir bizim lansman konseptimiz. Her şehrin kendine has kültürü, doğası var. Konya için de İzmir için de geçerli, şu zaman bunu tercih etti diye, diğerini tercih etmeyecek diye bir şey yok. Ben bu seçimde ilk defa İzmir'de çok sayıda AK Parti'ye oy vereceğim diyen insan görüyorum. Ben sadece kaldırım yapan, kavşak yapan bir belediye başkanı olmayacağım. Biz şehrin sokaklarında dolaşan, evinde engelli bir evladı olup hiç sosyal hayatı olmayan hanımefendinin de yanında olacağız. Biz İzmir'de çok farklı bir belediyecilik yapacağız. İlk defa oy vereceğim diyen çok kimse ile karşılaşıyoruz. Bizim İzmir'in kronik sorunlarını daha fazla öteleme şansımız yok.

Haberin Devamı

Logo kullanmadığım için İzmirli hemşerilerim bana teşekkür etti

İzmir'de logo kullanmadığım için İzmirli hemşerilerim bana teşekkür etti. Hatta dediler ki CHP'liler de kullanmasın, bu yerel seçim. Özel bir amacı yok bu bir yerel seçim kampanyası. Biz herkesin başkanı olacağız. Hemşerilerimiz de bunu böyle algıladıklarını ifade ediyor. CHP'li yöneticiler bundan rahatsız oldu. Tunç Beyi İzmir 15 senedir tanır. Cemil Bey 5 senedir Karşıkaya Belediye Başkanı. İkisi arasında bir karşılaştırma yapmak doğru gelmiyor bana. Tunç beyle de uyumlu bir dönem geçirdik. Ankara'dan istediği bazı onaylar vardı, metro, travmay ile ilgili talepler. Bunların da hepsini gerçekleştirdik. Kendisinin de bize 3-5 defa ismen teşekkürü vardır. Tunç Bey Kılıçdaroğlu tercihinde bulunmuştu, Cemil Bey Özgür Özel tercihinde bulundu. Herhalde aralarındaki fark bu.

'İzmir'in birinci sorunu trafik'

16 tane yapmamız gereken köprülü kavşak var, yol var. Şu an en önemli sorun trafik İzmir'de. Konak'tan Karşıyaka'ya kesintisiz bir raylı sistem projemiz var. Toplu ulaşımda şu anda aktarma sistemleri devam ediyor. Bazı ekspres hatlar koymamız gerekiyor.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türkte tek tek anlattı

Uzun vadeli hatlar tamamen kaldırılmış durumda. Toplu taşımada 90 dakika uygulamasını tekrar geri getireceğiz. Bu sayede hane gelirine günlük 20 liradan, 30 günde 1200 Lira katkı sağlamış olacağız. Yeni bir çevre yolu projemiz var, gerçekten trafiği rahatlatacak bir iş. Optimum kavşağı hep trafiğin yoğun olduğu bir yol. Buradan bir başka çıkış vererek, trafiği rahatlatacağız. Yollar kötü, o kötü yolları toplayıp, asfalt kalitesini yükselteceğiz en kısa sürede. Bunun sözünü veriyoruz.

Barlar sokağı ziyareti

Biz yaptığımız işten keyif alıyoruz, hakkını vermeye çalışıyoruz. İzmir'de ezber bozan bir iş olmuş olabilir. Normalde her seçim döneminde yaptığımız bir iş. Herkesle temas ediyoruz. Bundan sonra sadece İzmir'i konuşup, İzmir'i düşüneceğiz dedik. Polemiklere girmiyoruz. İnsanlarımız zaten İzmir'deki sorunları biliyor, yaşıyor. Çözümler İzmir'de halının altına süpürülecek değil. İyi işler var, onları devam ettireceğiz. Sütkuzusu projesi örneğin. Her eve çocuklara günlük ihtiyacı olacak kadar süt götürüldüğü bir projeydi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türkte tek tek anlattı

Yerinde dönüşüm projesi

150 bin konutu dönüştürmek istiyoruz. Bir sosyal konut projesi yapalım dedik. Dışardan göç gelerek değil de 5 sene orada ikamet etmiş olma şartı koyacağız ve şehrin içini rahatlatacağız. Vatandaşla biz muhatap olalım, vatandaşı müteahhit ile muhatap etmeyelim diyoruz. Yeşildere'de bir yenilenme ihtiyacımız var.

Ben İzmir'in evladıyım. Gözlerimi İzmir'de açtım desem yeridir. İzmirliyim. Belediye ile ilgili, her karşılaştığım belediye işçisine 'Merak etmeyin beraber çalışacağız.'  diyorum. Ben gelsem de beraber çalışacağız. 5 yılın sonunda İzmir'de doğalgaz olan bölgeleri yüzde yüze çıkaracağız.

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türkte tek tek anlattı

Üniversiteyi kazanan İzmirli gençlere 10 bin TL'lik destek

Yeni evlenecek çiftlere desteklerimiz var. Hükümetin de var desteği biliyorsunuz biz aile kurumunu önemsiyoruz. Her mahalleye taziye evi yapmak istiyorum. Her mahallede böyle bir alan yok tabi. Taziye evi yapamazsak da kahvehaneler ile anlaşıp tüm taziye masraflarını üstleneceğiz. İzmirim kart uygulaması yapacağız ve çok sayıda yerde kullanılacak bu kart. Üniversiteyi kazanan her İzmirli gence bir seferlik 10 bin TL destek vereceğiz.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir adayı Hamza Dağ projelerini CNN Türkte tek tek anlattı

Mola evleri

Mola evlerini yapabildiğimiz kadar yapacağız. Engelli evladı olan anne baba, evladını buraya bırakıyor. Siz bakıyorsunuz, anne ya da baba sosyalleşmesini yapıyor. Bunu her ilçeye yer bulup yapalım istiyoruz.