Gündem AK Parti’li Özlem Zengin: Kadın haklarından geri adım yok

AK Parti’li Özlem Zengin: Kadın haklarından geri adım yok

12.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya hesabından AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile Bakanı Derya Yanık ve kendisinin fotoğraflarını alıntılayarak paylaştığı sözlere sert tepki gösterdi.

AK Parti’li Özlem Zengin: Kadın haklarından geri adım yok

AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklandığı programda CNN Türk canlı yayınına konuk olan Zengin, “Bu tehdit değil de nedir? Kendini ‘Allah’ zanneden insanlara söylüyorum. Ben Elhamdülillah Müslümanım, abdestliyim, oruçluyum ve cennete kimin gidip gitmeyeceğine sadece Allah karar verir. Bu tehdidi yapanlar AK Parti’li falan  değiller” dedi. Zengin şöyle devam etti: “Ben AK Parti’nin Grup Başkanvekiliyim. Ben AK Parti’nin inşasından beri varım. Başka hiçbir partide de çalışmadım. AK Parti var oldukça başka partide olmayacağım. Binlerce kadın ve erkekten destek mesajları telefonları aldım. Biz yanlış bir şey yapmıyoruz, Allah’ın emirlerine aykırı bir şey yapmıyoruz. Ramazan günü bir Müslüman’a bu üslup yakışır mı? Ben artık Allah’a havale ediyorum. Kadınları tahkir ederek bir yere varamazlar. Burası bir kadın memleketi. AK Parti’yi kadınlar inşa etti. Kadın haklarından geri adım yok.”

Haberin Devamı

Zengin, 6284 sayılı kanuna destek verdiği için bir kesimin hedefi haline gelmişti. Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Sofuoğlu, “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar...” ifadelerini kullanmıştı.