Gündem AKPM adli süreçleri siyasete alet ediyor

AKPM adli süreçleri siyasete alet ediyor

14.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM), Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen Osman Kavala’nın 1 Ocak 2024’e kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye bir dizi yaptırım uygulanmasına yönelik kararına Ankara’dan sert tepki geldi.

AKPM adli süreçleri siyasete alet ediyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “AKPM tarihi bir hataya imza atmıştır. AKPM bu girişimiyle, adli süreçleri siyasete alet etmekte ve diyalog kanallarını kapatmaya yeltenmektedir. Bu, AKPM’nin varoluş nedenini oluşturan değerlere aykırıdır. AKPM’nin bu pervasızlığı ileride hicapla hatırlanacaktır. Türkiye, kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin istişari organı AKPM’nin amaç ve değerlerinden bu kadar uzaklaşmasından üzüntü duymaktadır” denildi. 

Haberin Devamı

AKPM’nin önceki akşamki oturumunda alınan karara göre; 1 Ocak 2024’e kadar Kavala’nın serbest bırakılmaması halinde, beş siyasi parti grubundan 18 milletvekilinin yer aldığı Türk heyetinin oy hakkı askıya alınacak. AKPM, Türkiye’ye ‘Magnitsky yaptırımları’ uygulanması tavsiyesinde de bulundu. ● ANKARA Milliyet