Gündem Aleyna Çakır ölümünün şüphelisi Ümit Uygun için flaş gelişme!

Aleyna Çakır ölümünün şüphelisi Ümit Uygun için flaş gelişme!

29.03.2022 - 19:25 | Son Güncellenme:

Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'i, ölümünden önce darbedip, bu anları sosyal medyadan canlı yayınladığı suçlamasıyla yargılandığı davada, geçen ay 4 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edilen Ümit Uygun ile ilgili yeni bir dava açıldı. Uygun hakkında, "silahla tehdit" suçundan düzenlenen iddianame, Ankara 64. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, soruşturmayla ilgili bilgi sahibi olarak ifadesi alınan F.U.'nun beyanı dikkati çekti. F.U.'nun, Esen'in kendisine, "abla bir gün ölürsem ölümüm bu şahıstan olur, bu şahıs beni öldürür bak bir gün duyarsın" sözleri iddianameye yansıdı.

Aleyna Çakır ölümünün şüphelisi Ümit Uygun için flaş gelişme

PAŞA ALYURT Ankara - Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'in Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili olayın şüphelisi olan Ümit Uygun hakkında yürütülen "silahla tehdit" iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianame, Ankara 64. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Haberin Devamı

"Ağzına silah soktu"

İddianameye, bilgi sahibi sıfatıyla beyanı alınan S.E.'nin, 21 Mayıs 2020 günü Esen'in ikametine giderek kalmaya başladığı, ramazan ayı içerisinde tarihini hatırlamadığı bir gün akşam saatlerinde Uygun'un, kaldıkları adrese gelerek Esen'in ağzına silah soktuğu ifadeleri yansıdı. S.E.'nin; Uygun'un, Esen'e yönelik sinkaflı kelimeler kullanarak darp etmeye başladığı, kendisinin araya girerek polis çağıracağını söylemesi üzerine de Uygun'un kaçtığını kaydettiği ifadeleri de iddianameye girdi.

"Beni öldürür bak bir gün duyarsın"

Soruşturmayla ilgili bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan ve ifadesi iddianameye de giren F.U.'nun beyanı ise dikkati çekti. F.U.'nun, Esen'in kendisine, "abla bir gün ölürsem ölümüm bu şahıstan olur, bu şahıs beni öldürür bak bir gün duyarsın" sözleri iddianamede yer aldı. İddianamede, Esen'in söz konusu olaya ilişkin şikayette bulunmadığı, 3 Haziran 2020 tarihinde de hayatını kaybettiği kaydedildi. İddianamede, Uygun'un, Esen'in ağzına silah sokarak, sinkaflı kelimeler kullanarak TCK'nın 106/2a maddesi uyarınca "silahla tehdit" suçunu işlediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

"40 gün sonra şüpheli şekilde ölü bulundu"

Uygun hakkında "silahla tehdit" suçundan açılan davaya ilişkin değerlendirmede bulunan Esen ailesi avukatı Umur Yıldırım, "Aleyna bu tehditten 40 gün sonra şüpheli şekilde ölü bulundu. Ölüme giden bir süreç var aslında. Önce canlı yayında darp edildi, konut dokunulmazlığı ihlal edildi. Sonra burada yargılama konusu olan silahlı tehdit eylemi ve en sonunda öldü" diye konuştu.