Gündem Ali Haydar Konca kimdir?

Ali Haydar Konca kimdir?

26.08.2015 - 16:14 | Son Güncellenme:

2015 yılı erken seçim öncesi hükümet kurma süreci kapsamında bugün mektupla bakan olma teklifi gönderilen HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Ali Haydar Konca kimdir? Tüm detayları ile haberimizde inecelebilirsiniz...

Ali Haydar Konca kimdir

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?

HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, 1950 Muş Varto doğumlu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından Halkların Demokratik Partisi 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçildi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 Askerî Darbesi’ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iâde edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne tâyin edildi.

Bu görevinden istifa ederek Kocaeli’de serbest avukat olarak hayâtına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti. Konca 3 çocuk ve 5 torun sâhibidir.