Gündem Amerika seyahatinde yine birileri kandırmış

Amerika seyahatinde yine birileri kandırmış

30.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nu mandacılıkla suçlayan Erdoğan, “Anlaşılan Bay Bay Kemal’i Amerika seyahatinde yine birileri işletmiş. Uzay, mekik, mars diyerek absürt bir projeyi buna yutturmuşlar” dedi.

Amerika seyahatinde yine birileri kandırmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’e katıldı. Erdoğan, alana Aliyev’in kullandığı TOGG ile geldi. Araçta Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyev de yer aldı. Törende canlı bağlantı ile Kahramanmaraş’a Azerbaycan Devleti ve TOKİ ortak projesiyle yapılacak deprem konutlarının temeli atıldı. Erdoğan törende özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEKNOFEST BİR MARKA: Şöhreti ülkemizin sınırlarının da ötesine taşan TEKNOFEST’in 7’ncisinde sizlerle birlikteyiz. TEKNOFEST artık kendi alanında bir markaya dönüştü. Bir siyasetçi için en büyük mutluluk kaynağı verdiği emeklerin boşa gitmediğini bizzat kendi gözleriyle görmesidir.

ADI MANDACILIKTIR: 9’lu koalisyonun adayı bir gece yarısı yayınladığı video ile ipe sapa gelmez bir sürü şey söyledi. FETÖ’cülerle hamburger yemek için gittiği Amerika’da kendisine verilen talimatları tek tek ifşa etmeye başladı. Milli Teknoloji Projeleri’nin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan şu havalimanımızı Amerikalı bir şirkete vermeyi taahhüt etti. Yerli ve milli şirketler varken Amerikan firmalarının reklam ajanslığına soyunmanın adı mandacılıktır. Bay Bay Kemal, senin o görüştüğün kişiler benimle görüştü. Türkiye’de böyle bir yatırım yapma arzularının olduğunu söylediler. Buyurun gelin dedim. O gün bugündür biz görmedik. Savunma Sanayii’nde, tam bağımsız Türkiye hedefini baltalamaya çalışanların bir asır önce İstiklal Harbi’mize karşı çıkan İngiliz ve Amerikan muhipleri cemiyetlerinden hiçbir farkı yoktur. Kılıçdaroğlu ve yandaşların yönetiminde Gazi’nin partisi Amerikan muhipleri cemiyetine dönüşmüştür. Anlaşılan Bay Bay Kemal’i Amerika seyahatinde yine birileri işletmiş, kandırmış. Uzay, mekik, mars diyerek absürt bir projeyi buna yutturmuşlar. Neyse en azından Boğaz Köprüsü’nü kendisine satmaya kalkmamışlar.

Haberin Devamı

Amerika seyahatinde yine birileri kandırmış

İlk uzay yolcularını tanıttı

Erdoğan konuşması sırasında Türkiye’nin ilk uzay yolcularını da açıklayarak şunları söyledi: “Binlerce talipli arasından uzay yolcusu olma hakkını kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan Alper Gezer Avcı kardeşimiz hava kuvvetleri komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Yedek olarak seçilen Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz Roketsan’da uzay fırlatma sistemleri alalında çalışan bir sistem mühendisimiz. Her iki kardeşimizin görevlerini en güzel şeklide yerine getireceklerinden hiçbir şüphe duymuyorum.” Erdoğan daha sonra Türkiye’nin ilk uzay yolcularına Türk bayrakları emanet etti.

Haberin Devamı

Amerika seyahatinde yine birileri kandırmış

Erdoğan, alana Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in kullandığı TOGG ile geldi. Erdoğan ve Aliyev tören sonunda TEKNOFEST’te ödül alan isimlerle birlikte aile fotoğrafı çektirdi. - Cemal Yurttaş Milliyet