Gündem Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı' heyecanı! Erdoğan'dan salon önünde mesajlar

Ankara'da 'Türkiye Yüzyılı' heyecanı! Erdoğan'dan salon önünde mesajlar

28.10.2022 - 15:24 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün “Türkiye Yüzyılı” sloganıyla hazırlanan vizyon belgesini açıklayacak. Erdoğan'ın yapacağı konuşma merak konusu olurken, hazırlanan internet sitesi de dikkat çekti.

100'üncü yaşına girmeye hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti'ni kesintisiz 20 yıldır yöneten AK Parti, yeni yüzyılı şekillendirecek program, proje ve hedeflerle halkın karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Ankara Spor Salonu’nda yapılacak programa MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi’nin de aralarında bulunduğu 11 siyasi parti davet edildi. Geniş katılımlı toplantıda sporcular, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer alıyor.

PROTOKOL YOK

Programda, protokol düzeni uygulanmıyor, kabine üyeleri, AK Parti Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, il başkanları ve belediye başkanları davetlilerin arasında karışık oturuyor. Davetli siyasi partilerin genel başkanları içinse tribünde özel bölüm ayrıldı.

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar

ERDOĞAN SALON ÖNÜNDE KONUŞTU: KARŞIMDA KIZILELMA'YI GÖRÜYORUM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti "Türkiye Yüzyılı" Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Ankara Spor Salonu önünde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, "Ana kademenin değerli temsilci kardeşlerim, Cumhur İttifakı'nın değerli temsilcileri sizleri Cumhuriyet Bayramı'nın arifesinde böyle bir anlamlı günde Türkiye Yüzyılı'nı kutluyoruz. Türkiye Yüzyılı'nda ne var? Bunları sizlere açıklayacağım. Karşımda şu anda KIZILELMA'yı görüyorum. Öbür tarafta GÖKBEY'i görüyoruz. Laf değil icraat icraat. Ve bunun yanında zırhlı taşıyıcıları görüyorum. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda neler yaptık biliyorsunuz. Enerjide nereden nereye geldik biliyorsunuz. Biraz sonra da bundan sonra neler yapacağız onları da kapalı spor salonunda açıklayacağız. Gençlerime inanıyorum. Hanım kardeşlerime inanıyorum. Ana kademeye inanıyorum. Kimse bizi bölemeyecek. Kimse bizim önümüze taş koyamayacak. Yeter ki biz birbirimizi Allah için sevelim." dedi.

Haberin Devamı

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar

ERDOĞAN ÇAĞRI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı belgenin başlığı “Türkiye’nin Yüzyılı” olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tanıtım toplantısında toplumun tüm katmanlarına “Gelin büyük ve güçlü Türkiye’yi birlikte kuralım” çağrısı yapacak. 

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar


SALONDAN SON BİLGİLER: İNTERNET SİTESİ, KOREOGRAFİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını konuşmayla ilgili bilgileri CNN Türk Editörü Kıvanç El aktardı.

Kıvanç El'in açıklamaları şöyle:

12 siyasi parti davet edildi. CHP buraya katılmayacak. Devlet Bahçeli katılan tek lider olarak görülüyor. BBP, iki genel başkan yardımcısı ile temsil edilecek. İYİ Parti'den Koray Aydın katılacak. Sanayiciler davetli. Alevi kanaat önderleri burada. 3 bine yakın davetli yerini alacak. Salonda AK Parti bayrağı yok. İşaret edilen nokta 29 Ekim 2023... Birçok alanda atılacak adımları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak. Bugün farklı bir koreofrafi hazırlığı var. Konuşma öncesi 15-16 dakikalık bir koreofrafi hazırlığı var. Burada verilmek istenen mesaj doğruluk. İşini doğru yap, Türkiye'yi kalkındır. Doğruluk kavramı programa damga vuracak. Bir öğretmen, bir doktor, bir esnaf... Onlar sahneye gelecek açıklama yapacak. En son parçayı da Cumhurbaşkanı Erdoğan oluşturacak. Tabii bir de internet sitesi hazırlandı. turkiyeyuzyili.com.tr... Şu an hazır ama bir şey yüklenmedi. Erdoğan'ın konuşmasıyla bilgiler yüklenecek. Bu internet sitesi ilginç.. Bazı yenilikler göreceğiz. 29 Ekim 2023'e kadar süre verilecek. 81 milyona 'bir projeniz varsa bu internet sitesini girin, bunun yazın' denilecek.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasının ana çerçevesi anayasa... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasanın çağrısını yapacak. Hep birlikte yapalım, birlikte yapalım çağrısı yapacak. Erdoğan, '100. yıla artık darbe anayasası ile girmek istemiyoruz' diyecek. Kürtlere, Alevilere azınlıklara mesajı olacak. PKK ile Kürt halkını ayırdığına dair net mesajlar verecek. Alevilere yönelik bazı adımlar atılmıştı. Yine bu yönde adımlar göreceğiz. Kadın gençlik, teknoloji alanında mesajlar olacak. Ekonomide ve enerji önemli bir başlık olacak. Sürpriz bir açıklama beklentisi var. Doğal gazda yeni rezervler olduğuna yönelik bilgiler var. Karadeniz olur, Akdeniz olur...

Haberin Devamı

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar

"İKİ ÖNEMLİ BÜYÜK SONUÇ"

Programla ilgili CNN Türk canlı yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da, "Dünya dikkat ederseniz yeniden kuruluyor. Örneğin Rusya-Ukrayna savaşından iki önemli büyük sonuç çıktı. Biri enerji, diğer gıda krizi. Türkiye gıda krizinde önlem almasaydı para olmasına rağmen birçok ülke ulaşamayacaktı ve açlık yaşayacaktı. Dünyada, alınan satılan hububatın yüzde 25'i bu bölgede. Çıkmadığını düşünün. Nasıl yetmezlik ortaya çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın müzakere masasına davet ederek bu kriz çözüldü." dedi.

Haberin Devamı

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar

BU PROJE NE İFADE EDECEK?

Ala sözlerini şöyle sürdürdü:

Enerji krizinde ise Türkiye bütün olarak coğrafi konuşlandırmasıyla tek alternatif. Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattı. Türkiye her iki konuda da çözümün merkezi. Bunu da Cumhurbaşkanımızın aldığı inisiyatifle yaptık.

"TÜRKİYE YÜZYILI" LOGOSU HAZIRLANDI

AK Parti, "Türkiye Yüzyılı" vizyon yaklaşımı kapsamında hazırladığı logoyu, geçen hafta kamuoyuyla paylaştı. Cumhurbaşkanlığı forsundaki görsel form ve anlamsal çerçeveden esinlenerek oluşturulan logodaki 16 yıldız, kadim Türk tarihinin asli unsurlarını sembolleştirirken Türk bayrağının tamamlayıcısı tek yıldız ise ortak mirası temsil ediyor.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun küresel karakteri logonun dairesel konturu ile vurgulanıyor, hilal etrafından yayılan 100 güneş ışınının her biri Cumhuriyetin her bir yılını simgeliyor. Dairesel form ve altın efektli özel renkle ise dünyada Türkiye Yüzyılı'nın bir güneş gibi doğduğu ilişkisi kuruluyor.

Ankarada Türkiye Yüzyılı heyecanı Erdoğandan salon önünde mesajlar