Gündem ‘Anketlerde öne geçtik’

‘Anketlerde öne geçtik’

09.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelerek İstanbul için hazırladıkları 10 temel projesini anlattı.

‘Anketlerde öne geçtik’

ALEYNA SEVİM İstanbul  - Buluşmada kendisine yöneltilen DEM Parti’nin Başak Demirtaş kararıyla ilgili soruyu cevaplayan Murat Kurum, “Dün çok hevesliyken bugün neden bu kararı aldılar? Başka bir yerden bir talimat mı geldi, baskı mı geldi, pazarlıklar mı oldu? Bunları zamanla öğreneceğiz. Geçmişte İBB’yi aralarında nasıl pay ettikleri malumunuz. Siyaset şeffaf, demokratik yürümeli. İttifak yapıyorsanız gizlemeyin, PKK üzerinden medet ummayın’’ dedi. 

Haberin Devamı

Kurum, ayrıca “Adaylığım ilk açıklandığında anket yaptırdım. O zaman 1.5-2 puan gerideydik. Projeleri açıkladık, ilçe ziyaretlerimizi yaptık. İstanbul bizi sevdi, biz onları sevdik. Lansmandan sonra yaptırdığımız ankette 1.4 puan öndeyiz” bilgisini verdi. 

Kurum, programın ardından  ilçe ziyaretlerine devam etti. Kurum, Çatalca’da esnafı ve Roman Mahallesi Yerinde Dönüşüm Proje alanını ziyaret etti. 

10 başlıkta projeler

■ Trafik sorununa yönelik atılacak adımlar 

■ Afetlere karşı güçlü şehir planlaması ve kentsel dönüşüm 

■ Sosyal belediyecilik uygulaması kapsamında her yaştan bireyi temel alan destekler 

■ Olası su krizine karşı altyapı ve üstyapı yatırımları 

■ İstanbul halkı ve sokaklarının güvenilirliği için uygulanacak sokak hayvanları projesi 

Haberin Devamı

■ Uluslararası İstanbul festivalleri, genç sanatçılara verilecek desteklerle Kültür, Sanat ve Turizmiyle Yaşayan İstanbul 

■ Bilişim yönetim ve teknoloji merkeziyle şekillendirilecek Digistanbul 

■ İstanbul’u 2040 net sıfır emisyon hedefine ulaştıracak Nefes İstanbul 

■ Sporu ve hareketi mahallelerdeki tesislerden başlatacak Olimpiyat Şehri İstanbul 

■ Aslına uygun yeniden yapılacak cadde, sokak yeni meydan projeleri ve tarihi yarımadaya dair yapılacak yeni uygulamalarla Mirasını Geleceğe Taşıyan İstanbul projesi