Gündem Annenin 'Kızım nerede?' feryadı! 2 yıldır haber yok

Annenin 'Kızım nerede?' feryadı! 2 yıldır haber yok

05.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tunceli’de 2 yıldır kayıp olan üniversiteli Gülistan Doku’dan hâlâ haber alınamıyor. Genç kızın gözü yaşlı annesi, ‘Kimin kapısını çalacağımızı bilmiyoruz. Tek isteğim, öldüyse kızımın kemikleri bulunsun’ diyor

Annenin Kızım nerede feryadı 2 yıldır haber yok

Çiğdem Yılmaz - Tunceli'de tam 2 yıldır kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku, "Kızım 2 yıldır ortada yok. Artık umudumuz kalmadı. Ne yapacağımızı, kimin kapısını çalacağımızı bilmez haldeyiz. Tek isteğimiz Gülistan'ın kemiklerini bulmak" dedi.

Haberin Devamı

Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku'nun (21) akıbeti tam 2 yıldır belirsiz. Kaldığı yurttan geçtiğimiz yıl 5 Ocak'ta çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Doku'nun ailesi o günden bu yana kızlarından gelecek haberi bekliyor. Ailenin kayıp ihbarıyla başlayan soruşturmada tüm şüpheler, Rus uyruklu erkek arkadaşı Zaynal Abarok'un (23) üzerinde. Ancak Abarok, ifadesi alınıp serbest kaldıktan hemen sonra Tunceli'yi terk etti.

Baraj gölü boşaltıldı

Aramalar devam ederken Gülistan'ın en son görüldüğü yer Dinar Köprüsü olduğu için, genç kadınının intihar etmiş olabileceği iddia edildi. Fakat Uzunçayır baraj gölü boşaltılsa da aramalardan sonuç alınamadı.

Haberin Devamı

Genç kızın ailesi tam 2 yıldır kızların bulunması için her gün 'Gülistan Doku Nerede' diye soruyor. Aile kızlarının akıbetini öğretmek için önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Aile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da Gülistan'ın bulunması talebini yineledi. Fakat aradan geçen 2 yıla karşın Gülisatn'a dair hiçbir emareye ulaşılamadı. Gülistan'ın kaybının ikinci yılında Doku ailesi Tunceli'ye gelerek, adliye binası önünde oturma eylemine başladı. Anne Bedriye Doku (58) Milliyet'e şunları söyledi:

"Kızım tam iki yıldır ortada yok. Kendime, 'Bu kız ya buhar oldu uçtu ya da kuş' diyorum. Gülistan bulunana kadar da bu acı dinmez. Ağlamaktan gözyaşım kurudu. Ben kızımın ölüsüne de razıyım. Gülistan’ımın kemiklerini versinler bana, yeter ki kızımın bir mezar taşı olsun.”

‘Katil 2 yıldır sokaklarda’

“Kızıma ne olduysa bu Zaynal Abarok biliyor. Ancak bu katil elini kolunu sallayarak iki yıldır dışarıda dolaşıyor. Niye konuşmuyor bu adam nerede? Allah rızası için biri duysun artık sesimizi. Benim kızım nerede? Bütün aile 2 yıldır perişanız. Cumhurbaşkanı ile görüştük. Kızımı bulmasını istedik, o görüşmenin üzerinden 1 yıl geçti. Ne yapacağımızı, kimin kapısını çalacağımızı bilmez haldeyiz. Tek isteğimiz Gülistan’ın kemiklerinin bulunması.”