Gündem Annesi bekledi madenciler vazgeçmedi! 89 saat sonra Gülsüm kurtarıldı

Annesi bekledi madenciler vazgeçmedi! 89 saat sonra Gülsüm kurtarıldı

09.02.2023 - 22:15 | Son Güncellenme:

Adıyaman'da 89 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. 17 yaşındaki Gülsüm 89 saat sonra enkazdan çıkarıldı. Madencilerin mücadelesi duygu dolu anlar yaşattı. CNN TÜRK ekibi kurtarılma anını anbean aktardı.

Annesi bekledi madenciler vazgeçmedi 89 saat sonra Gülsüm kurtarıldı

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin şiddetli hissedildiği illerden biri de Adıyaman.

Haberin Devamı

Annesi bekledi madenciler vazgeçmedi 89 saat sonra Gülsüm kurtarıldı

Adıyaman'da 8 katlı binada enkaz altında kalan 17 yaşındaki Gülsüm Yeşilkaya kurtarıldı. Annesinin, babasının umutla beklediği kurtarma anını CNN TÜRK ekibi aktardı. CNN TÜRK muhabiri Samet Güner o anları şu sözlerle ifade etti: İçeride damar yolu takıldı. Annesi, babası, bizler tüm Türkiye bu mucize ana tanık olacak. 89 saat sonra 8 katlı Bereket apartmanından çıkartılıyor. İlmek ilmek çalıştılar içeride. 

MADENCİLER KONUŞTU: İLK CÜMLESİ SU VERİN OLDU

Madenciler kurtarma anını şu sözlerle anlattı: Gülsüm'e ulaştık. Biz sesi duyduğumuz anda zaten duramadık. Gerekli müdahelemizi yaptık. Riskliydi. Madende ne öğrendiysek onu uyguladık. Kademe kademe yavaş yavaş ilerledik. En son bir tane çekyat geldi önümüze. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İlk cümlesi 'su verin' oldu. Çiğ köfte yapacak bize söz verdi.