Gündem Antalyalılar Ata’yı andı

Antalyalılar Ata’yı andı

12.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olan Antalya’da Büyük Önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Antalyalılar Ata’yı andı

Festival kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Atatürk’ü Anma’, Side Antik Tiyatro’da ise Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konserleri vardı. Konyaaltı sahilinde “Ata’ya Saygı” uçuşu yapan Türk Yıldızları, vatandaşların ve çocukların büyük ilgisiyle karşılaştı. Akşam saatlerinde de Antalya Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında, Atatürk’ün ölümünün 85. yılında “Atatürk’ü Anma Konseri” verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserde, ADOB Koro ve Orkestrası ile solist soprano Serap Demirhan ve Meriç Karataş, tenor Burak Pektaş, bariton Umut Tarık Akça, kanun sanatçısı Volkan Kırımlıoğlu ve ney sanatçısı İbrahim Odabaşı sahne aldı.

Haberin Devamı

Bugün sona ereceği açıklanan Antalya Kültür Yolu Festivali, geleceğin yıldızlarına bir de ara tatili hediyesi verdi. Konyaaltı Beach Park ve Dokumapark’taki ücretsiz çocuk etkinlikleri, okulların ara tatilini kapsayacak şekilde 19 Kasım Pazar gününe kadar uzatıldı.

Çocuklar, Dokumapark ve Konyaaltı Beach Park’ta kurulan etkinlik alanlarında doyasıya tatilin tadını çıkaracak.