Gündem Araç sorgulama işlemini plakayla yapabilir miyim? Plaka sorgulama internetten yapılıyor!

Araç sorgulama işlemini plakayla yapabilir miyim? Plaka sorgulama internetten yapılıyor!

18.04.2016 - 09:48 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama son zamanlarda sürücülerin sıkça başvurdukları işlemlerdendir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri zaman almadan bir kaç dakikada yapılabiliyor. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını yazımızdan bulabilirsiniz.

Araç sorgulama işlemini plakayla yapabilir miyim Plaka sorgulama internetten yapılıyor

Günümüzde bir araç sahibi olmak isteyen insan çoğunlukla sıfır arabaya sahip olmak ister ama araba fiyatları doların değeri ile de orantılı olduğu için sıfır araç fiyatlarında günlük günümüzde bir artış vardır. Bu aralarda sıfır araçların fiyatı gerçekten bir hayli yükselmiştir. Durum böyle olunca araç almak isteyen vatandaşlar sıfır almak yerine ikinci el araç piyasasını da yapmaktadır. Sizlerin araç alırken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır aracın durumu aracın özellikleri aracın kazalı olup olmadığı ve daha sonrasında aracın sigorta bilgileri gibi bu türlü şeyler hakkında bilginiz olması gerekmektedir. Bu bilgilerin hepsini tabii ki araca bakarak anlayamazsınız. İnternet üzerinden var olan bir uygulama sayesinde araca hakkındaki bütün bilgiler ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Teknolojinin günümüzde gelişmesiyle beraber artık bir araç kaza yapınca hemen aracın kaydına hasar kaydı oluşturulmaktadır. Sizler bu hasar kaydı sayesinde hasar aracın daha önce kaza yapıp yapmadığını ya da kaza yaptı ise kasanın neresinde olduğu hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi edinebilirsiniz. Aynı zamanda alacak olduğunu aracın daha önce bir parçasının değişip değişmediğini değişmiş ise hangi parçasının değiştiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizlerin en son dikkat etmeniz gereken şey ise sigorta bilgileridir. Satın alacağınız aracın sigorta bilgileri dönem internet üzerinden sorgulama sayesinde çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bütün bu bilgileri artık internet sitesi üzerinden çok basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini e devlet sistemi üzerinden internetin olduğu her yerde öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini aynı zamanda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden de öğrenebilirsiniz. Aracın hasar kaydı sorgulama ya da tramer sorgulama işlemlerini internet üzerinden çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemi ile beraber aynı zamanda satın alacağınız aracın birçok şeyi neden internet sitesi sayesinde çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda aracın özelliklerini durumunu eklentilerini ve daha birçok şeyi araç sorgulama işlemi sayesinde çok basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmiş olacağının işlem sayesinde bu bilgilere çok kısa bir zamanda ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden yapacağınız işlemleri yazımızın devamında anlatacağız. E-devlet internet sitesinin ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkine tıklamalısınız daha sonra önüne gelen sayfada sizlere birçok giriş yolu sunacaktır. Bu giriş yollarından sizler herhangi bir tanesini seçebilirsiniz. Vatandaşlar çoğunlukla daha basit ve daha kolay olduğu düşüncesiyle e-devlet şifresi sayesinde gidiş yolunu tercih etmektedir. Sizler bu giriş yolu tercih ettikten sonra TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifresi girmeniz gerekmektedir. Eğer, e-devlet şifreniz yoksa PTT kurumlarından sadece 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Sizlere devlet şifrenize PTT şubelerinden aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme girişi e hizmetler kısmından yapmanız gerekmektedir. Sizler bu bölüme giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde araç plaka sorgulama işlemini yapabilirsiniz.