Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama ile araç hasar kaydı sorgulama!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama ile araç hasar kaydı sorgulama!

26.04.2016 - 08:37 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama son dönemde araç sahiplerinin işlerini kolaylaştıran işlemler arasındadır. Araç alım satım işlerinde araç sorgulama ve plaka sorgulama yapılarak araçların durumları öğrenilebiliyor. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin nereden nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama ile araç hasar kaydı sorgulama

Gelişen teknoloji sayesinde artık günümüzde yapılan işlemler dijital platform sayesinde daha kolay ve de daha hızlı bir şekilde yapılmaktadır. İşlemlerinizi yapmak için ilgili herhangi bir kurula gitmenize ve saatlerce sıra beklemenize gerek yoktur. İnternet kullanımı sayesinde evinizde iş yerinizde kısacası internetin erişim sağladığı her yerde işlemlerinizi dakikalar süren işlemlerle yapabilirsiniz. e- devlet kapısı üzerinden bir çok işlem yapılmaktadır. e- devlet kapısı üzerinden yapılmakta olan işlemler vatandaşlar için kolay ve hızlı bir hale gelmiştir. e- devlet sistemi sayesinde bütün kamu ile ilgili bütün işlemlerimizi oturduğumuz yerden tablet telefon ve de bilgisayar yardımı ile internetten faydalanarak hızlı bir şekilde yapmamız mümkün olacaktır. İnternet yardımı ile yapılan işlemlerin arasında araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri de bulunmaktadır. e- devlet kapısı üzerinden araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinizi dakikalar süren bir işlemlerle yapılması mümkün olacaktır. Aracınız ile ilgili olan bütün kontrolleri rahatlıkla hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve plaka sorgulama gibi işlemler sizlere en çok ihtiyaç duyulan zaman olan araç alım satım halinde güvenli bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz araç hakkında herhangi bir bilgilere anlatılan uygulamalar ile ulaşmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Almak istediğiniz aracın daha önceden herhangi bir hasar geçmişi, sigorta poliçeleri, kaza bilgileri gibi önemli bilgilere bu sistem ile erişim sağlamanız mümkün olacaktır. Sorgulama işlemini e- devlet sisteminden yapabileceğiniz gibi sms ile de yapmanız mümkündür. e- devlet üzerinden internet yardımı ile plaka sorgulama ve araç sorgulama işlemlerinizi yapmanız için ilk olarak e- devlet sistemine girmeniz gerekmektedir. Sistemde yazılmakta olan kimliğimi doğrula yazısı için sizin bir e- devlet şifreniz olması gerekmektedir. e- devlet şifresi edinmeniz için sizlere yakın herhangi bir PTT şubesinden TC. kimlik numaranız ile 2 TL işlem ücreti vererek sizlere özel kapalı bir zarf ile e- devlet şifresine sahip olmanız mümkün olacaktır. Daha sonra PTT şubesinden almış olduğunuz e- devlet şifresi ile TC kimlik numaranız ile kimliğinizi doğrulama işleminizi yapabilirsiniz, şifreyi ve de TC. kimlik numaranızı girerken eksiksiz ve de doğru bir şekilde girdiğinizden emin olduktan sonra sisteme giriş yap yazısına tıklayarak işlemlerinizi bu sistem üzerinden yapmanız mümkün olacaktır. Böylece araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleriniz online bir şekilde e- devlet kapısı üzerinden yapmış olacaksınız. Sms ile yapacağınız araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleriniz için ise GSM operatörlerinin verdiği hizmet sayesinden telefonunuzun kısa mesaj bölümünden plaka numaranızı girerek 5664'e göndermeniz yeterli olacaktır. Böylece sizlere anlattığımız araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri için gerekli kurumlara girmeden dakikalar süren işlemler sayesinde yapmanız mümkün olacaktır. İnternet erişiminin sağladığı her yerde bu gibi işlemlerimizi yapabilmek artık çok daha kolay hale gelmiş bulunmaktadır.